16.3.11

Axion ka Aziah??




~~ Mari mari puan dengar ini cerita. suami saya asyik balik awal saja. ada pembantu baru katanya, tentu dia perempuan muda.


Kan abang dah kata.. Axion namanya..


Axion ke Aziah? huh, tunjukkan saya!


alaa.... sebelum ini, penat abang mencuci. secolek saja minyak tanggal segera. mudah mudah mudah, dijamin mudah... ..Aziahh!! eyh Axoin ~~





harharhar. tu lagu kat atas tu kalu ampa terar ampa try la nyanyi bagi sampai ingat balik. haha. adehh. aku harini dah ratus kali pasang dah. tak tahan mengekek gelak. Sebenaqnya bukan aku saja saja nak meraban pasai Axion ni..

     Cuba ampa tengok, lagu mana cengeyy(garang) si isteri tu dok marah kat laki dia. Dicanangnya satu kampung pasai laki dia ada awek. Padahai Axion tu pencuci pinggan jaa. Biasa la tu golongan dewasa2 yang cengeyy di kampung nun. Kita kadang2 terkena tempias jugak.


Lagi pulak kalu pompuan jenih tak pandai masak. Masuk dapoq jaa kompom kena hentam. 
"hang ni potong bawang pon tak reti, ada ka potong bawang pakai spek mata hitam. Dah tu daun sup p bubuh dalam kari pasaipa?"  hihihi sabaq ja laa naa kena beletiaq.

Tapi sebenaqnya, garang depa tu ada sebabnya. Taknak ampa bila besaq nanti jadi orang pelaq. Cuba tengok ibu masing2, kalau jenis garang pun garang-garang sayang.. tak gitu?

Maka biasalah tu kalau kadang2 kena leter dengan golongan makcik2 kat kampung nun. Kalau ampa pandai amek hati, kompom line clear punya. Tak caya cuba buat macam iklan sup Knorr tu. Tak pandai masak tapi pandai buat2 macam pandai.

jom layan Axion ka Aziah tang SINI!!






nota renyuk kakipukoi :
Dulu aku selalu lupa aku letak barang tang mana. Ibu aku pun berkata..  " nasib baik teloq 2 bijik hang tu melekat, kalau dak lupa teloq letak tang mana" . Sekarang aku tak lupa dah. harharhar


34 kali pukul:

Anisa Hang Tuah said...

axion ke aziah?
tunjukkan sayeeeeeeeeeee

cik ciput said...

aku tak leh guna axion la nub..tangan jadi kering..huhu..

**mak aku jenis berletiaq gak..huhu..selalu la kena..isk3x..

mira madihah said...

HAHA, teringat iklan axion time kecik kecik. HAHA

h A n Y S said...

nub! ingat lg iklan ni smpai skang! femes iklan ni ow.. dlu kalau tgk, mest nyanyi sm2..haha

hamboi.. nota kakirenyuk tu x leh blah.. HA HA HA
;D

CikTomyam said...

hahahahaha adeiii nota kaki tu haa

dLa said...

axion ini dgn sistem berkuase, pntas membersih minyak tnggal segera.

hahaha. adoi terhibur plak ase

h A n Y S said...

*nota renyuk kakipukoi..*
heh heh..
typo..
;p

sya hassan said...
This comment has been removed by the author.
KAMIHIDUP said...

haaaa, lgu lama. kelakar.

sya hassan said...

hahaha.. mule2 aq tgk tjuk entri kau.. aq da nyanyi.. tpi lupe lirikk.. naseb kau tulis lirik tue.. kah3..

weyh.. 18sx tol kau punyer nota renyuk kakipukoi.. pukoii kang..!! har har har

bedpet said...

muahahahahahahaha! hang takdak nota lain ka nak tulis nub. adeh. lawak ibu hang ;)

Solihin Zubir said...

tudiaaaa... melucah! ahahaha..

baguih2.. aku pon sib baik melekat jugak.. heheh..

amalia izzati said...

aiskk nub! nota tuh jugak nak canang kat situ! hahaha.

AFIIA said...

penat ak gugel kat utube semata2 nak nyanyi lagu nih=))

afuan shah said...

lagu zaman skolah rendah nun..!!

Woofer Storm said...

nub,ayat bawa skli tu sy suka.hhaaaaaa
kalau tak melekat,abis la bro..heeee

*layan iklan utube tu,smpi jumpa bnda yang lain..heheee

Cikin said...

membangkitkan memori silam sungguh :)

Azza Firza said...

tudiaaaaa

♥yaya suka embun♥ said...

hahaha
tu dia nahhh..mmg kaw punya kna nih :p


FRESH ENTRY : YAYA DATING DENGAN SIAPA HARI NI? KLIK SINI

YAYA ASAL MANA? : KLIK SINI

NAK LAJUKAN FACEBOOK : KLIK SINI

asybedazzle said...

aku tengah menari smbil borjoget dah ni. hahaha.

iniialahaku said...

tak layn axion...sunlight dah..hahaha...

ha start nk mlucahla tu

Deeyaudeen Sabri said...

weyhhh.. mak aku pun sama gak cakap serupa notakaki hang tu ! Haha..

P/S : Sampai la ni benda 2 bijik ni melekat. hahahaha :P

Amiey White said...

park nota reyuk tu . percaya lah hari2 kena =="

tp bukan telur lah hahaha

DaK CoMoT said...

wakakakaaka yang last sekali tu...yang last tu xtahannn ar nub...memang loqlaq...hahaha

Dilla Nur said...

uishh...lama gila x tgk iklan ni dah...ngee...tapi dlu2 pom slalu gak dok ikot nyanyi skali...kekeke

alaaa...mak pak dok bising2 tu pon utk kebaikan anak2 jgk... :)

pasai yg kat notakakirenyuk tu, adik dilla pon slalu kna...wakakaka! ;p

apezs shah said...

Salam

Nub apezs dtg nak kasi tau yg apezs
ada tag u.. Sila jengah nanti yea. :)

Link: http://sayaphalusinasi.blogspot.com/2011/03/blog-assignment-jejaka-terhangat-cerita.html

strawberrycincau said...

nub!, ceq nak sameah gak.. tak mau aziah.. haha.. btw, ceq ada wat entry sal kapaloq. hehe

http://sayetetapsaye.blogspot.com/2011/03/aku-kaki-paling-loqlaq.html

lavender harum wangi said...

hahaha, bukan mak kau je, mak aku pun ada ckp cmtu kat adik aku :D

Siti Mashitah Saidin said...

hahahaha... ingat lagi lagu tuh...

*masa skola dulu, kalo lupa bwk buku teks, cekgu mesti ckp lagu nih ; ang nih, apa yg ingat hah? makan mesti x lupa...'

tapi hakikatnya, makan pon lupa... hahaha~

MY SouL My HeArt said...

hihi..lagu ni memang cheq tak boleh dengaq.. mesti nak terguling gelak..

deeya said...

abang aku an dulu-dulu takot nak panjat pokok buah .. alah ! bukan tinggi mana pun pokok rambutan kat umah tu .. time tu lah ibu berleter "walah bang bang ! ngene medun wae orak payah dadi wong lanang nek wedik arek penek duwur-duwur .. tak ketok meneng engko kontol ley men wani" bhahaha !

p/s : maap gune bhasa jawa .. mcam 21SX jerp kalau nak translate bhase melayu .. kui3 !!

anamizu said...

tang nota renyuk tu x tahan tu wei!!! hahaha~~
adeh sakit urat perut!!

iday said...

baru semalam nyanyi lagu tu time ngah cuci pinggan,,hehehe

aLieF si Muncung ManiS said...

nub sbut pasal mak,,tiba2 aku rindu kat mak..huhuhu..