28.4.11

Bomoh peperiksaan


  Aku tengok zaman2 exam ni ramai yang hati gelisah, porak peranda, gundah gulana. Nama pun student kan. Nak tak nak kena jugak ngadap.

  Walaubagaimanapun, selaku student zaman moden kita kena pro-aktif. Kena menggunakan apa sahaja cara untuk mencapai kejayaan. Maka tersebutlah kisah seorang pelajar bernama Karman yang pergi berjumpa bomoh demi mencapai cita-citanya menjadi pelajar cemerlang.



" Assalamualaikum..tok oo tok. buat aper tu petang2 cenggini..layan bini ka? ehehe "


" Waalaikumsalam!! Sebok lah kau. Sudah, naik kau ke atas. Melawak pulak dengan aku. Ku santau kau jadi karipap baru kau tahu. "


" ala main2 jaa Tok. takkan bergurau pun tak boleh.. "


" Bukan tak boleh. Hal bini kau jangan buat main. Nanti biniku marah tak merasa kita minum teh o panas dengan pau besar.haiyshhh. Salmah ooo Salmah... buatkan teh cepat, ni ada budak tak tahu malu datang rumah kita. Muka dahla belum cukup matang "






" amboi Tok, pekena balik nampak..Tok, kawan saya cakap Tok ni hebat. Tu pasal la saya datang sini.. "


" Harharhar. Kawan kau tu mesti David Beckham kan? Yang pandai bersilap mata tu.. dia dulu pernah datang mencari aku sebab tak ingat kat mana dia letak kunci rumah. Aku jugak yang menyelesaikannya. hebat bukan aku ini. "


" err Tok, David Beckham tu main bola. David Copperfield la... "


" Ahhh sama lah! "


" tapi kawan saya tu namanya Daud.. bukan David.. "


" Tu nama Melayu dia. Kau apa tahu, aku bomoh aku tahulah "






" ermm Tok ni ada macam2 kehebatan kan. Tok ceritalah sikit, boleh saya rekemen dekat kawan2 yang lain.. "


" Uiyhhh,macam2.. Dulu aku pernah selesaikan kes jamban tersumbat, ketemukan anak ikan haruan dengan bapaknya, pernah pegi ujibakat AF dan pernah masuk TV sewaktu pilihanraya lepas.. "


" bertanding jadi YB ke Tok? "


" Takdak laa, depa buat liputan pilihanraya kebetulan time tu aku dok pasang poster.. terselit la sikit muka aku "


" fuhh pencapaian hebat tu Tok. salute aa sama Tok "






" Kan aku dah kata aku ni hebat.. Ni kau datang apa hajat. Nak tau soalan exam kah? Ka nak aku bagi jawapan jaa terus...? "


" eyhh takdak la Tok.. Saya datang saja release tension kat sini. almaklum la minggu exam kan stress, pressure..Datang sini borak2 dengan tok, dapat tenangkan fikiran... Haa tu teh o panas dengan pau dah siap, moh le kita melantak..rezeki jangan ditolak Tok oi..  eheh ehehe"


" Ceitt hang pedajai aku naa.. Selalu aku yang pedajai orang. Anakharun punya budak..Ces terkena aku terkena!! "















hati-hati melintas jalan, bomoh bukan tangga kejayaan. harharhar


67 kali pukul:

Taufiq Wr said...

hahaha..lama x makan pau.. :p

Fyqa said...

hahaha padan muka tok bomoh bebal

iniialahaku said...

bomoh lift kjayaan....

aniswany said...

ni tok moh betoi ka tok moh gila ? haha ceh p jumpa mnyembang ja,ingt p mntak jawapan soklan exam =.=

aliarosli said...

hahahahahha, tue dia pantun da kuar
cet, dah rezeki, minta jelah jawapan
hahhahahhah

syuwai said...

lepas ni aku akan lebih berhati-hati ketika nak melintas jalan..muehehehe

Izyan Masri said...

SAYE STUDENT TAK PANDAI MERUNGUT.HAHA.TIBA2.SEKOLAH INTEGRASI GOPENG (:

shekechik [̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅] said...

hahaha..boleh release tension bace ni.. =)

nabila izyani said...

mana ada kejayaan datang bergolek depan mata tanpa berusaha kan.. =)

semua org kalu diberi peluang untuk mencapai kejayaan dengan cepat, bnde bukan2 laa dorg buat.. hehe

Far8 budak baik said...

aku baru tahu erti pedejai tuu..
hahahaha

teddyuna said...

betul ckp nub tu.. life is not easy ... :) klau ade bnda yg senang xde spe nk bersush.. hehe bru hri tu berangan nk ade doraemon hehe x jdi la berngn

mimizuzuhaha said...

pekene teh o time nih pun best jugak

anamizu said...

bomoh nak santau jadi karipap????
ce try santau jd pizza ka..
kompom x lapaq wo!
harharhar!!!

*wehh nub hang susah nak dapat awek ka??? mai aku tulung carikan..harharhar

lieya orange M.I. said...

pandainya isteri tuk buat kuih pau..

adalagi ker org g bumuh tanye soalan2 exam?? tak logikkkk kan :P

Along Usop said...

tadak keja pi layan bomoh gini.. wakakakak.. =p

eRza farEeha said...

hahha,,yeah!

K2r~90 said...

x usahe x brjaye la ..

bomoh saiko hehe

.:padie_eyla:. said...

kemain aku cari cerita bomoh. -.-'

cikblurr said...

hahahaa.....boley plak cmtu..jumpa tok bomoh just nak sembag2 n makan2 ja..x kisah la kan..janji dapat makan free..hahahah...

delarocha said...

pau tu besar tak??

KAMIHIDUP said...

haaaa, masuk tv pasang poster.

bact said...

kah2..
pau panaih/...
pau panaih...















tak panaih aku sepuk pala hg..
hahaha

nurkaloi said...

hahahah mane bleyh jumpe bomoh
dyorang pasang toyol jer
nak pi pekse hahahaha

Solihin Zubir said...

hahaha.. sengai hg ni..
ada jugak jenih jumpa bomoh sembang2 nk ilang tensen nohh.. haha..

acan ketot said...

haha..
pasni nk sembang gak ah ngan tok moh..
haha

unieMARKS :) said...

ahahhahaaaa, sempoiii ! nak buat cmtuh la ;P

afuan shah said...

hahhahahha..tabole blah...tok pon...beckham bagai..seb baek aku dah abes exam..

taliff said...

terharu aku membaca pau besar....hahahahaha...lawak!!!

amy azuha said...

haha stail giler crita =D

ira-yoshida said...

haha..

bagus lah budak ni..

vampire's lovex said...

haha !!!

bongek nye bomoh

david beckham buat silap mata lak ennn...




kah kah

alyaclumsy said...

tudiaaa, bomoh la pulak. haha, exam dah abes sudaaaaaaaa =) hehe

ghost writer said...

kawan gua pun bomoh gak...

bomoh dapur.tiap hari dia lah buat asap kat dapur.besa lah masak pakai kayu api.

beloghakimy said...

poem la ko ni nub... cerita lawak gila.. tak mau tinggal ang punya pau dan karipap.. ahahaha

nub said...

@beloghakimy haaa itu mesti bro. harhar

nub said...

@ghost writer bomoh jugak la tu da berasap rasap. haha

nub said...

@alyaclumsy bagus2. selamat enjoy. erkk

nub said...

@vampire's lovex sah kuat kencing bomoh tu. harhar

nub said...

@ira-yoshida an an. haha

nub said...

@amy azuha =)

nub said...

@taliff hhahaha..free lak tu..

nub said...

@afuan shah melepas la nak pekena pau. harhar

nub said...

@unieMARKS :) sila sila..nak nomboq tepon bomoh dak? ahhah

nub said...

@acan ketot boleh2.dapat makan free lagi. hihi

nub said...

@Solihin Zubir haha. pa barang jmpa psychiatrist..jmpa bomoh sudah,,,

nub said...

@nurkaloi hihi. yang tu tak perlu bomoh pon xpa.perlu kelicikan jaa

nub said...

@bacthahaha. bruce lee

nub said...

@KAMIHIDUP haha.padahai interframe lebeyhh

nub said...

@delarocha besar gila babeng. harhar

nub said...

@cikblurr itu la pasai..adehh

nub said...

@.:padie_eyla:. bahana exam la tu. hihihihi

nub said...

@K2r~90 itu la pasai nya. haha

nub said...

@eRza farEeha hang ni pasaipa? pukoi maw? haha

nub said...

@Along Usop bomoh tu pon pening melayan. haha

nub said...

@lieya orange M.I. haha, zaman moden ada ooo

nub said...

@anamizu amboi tau nak makan jaa. haha

nub said...

@mimizuzuhaha fuhh layan2

nub said...

@teddyuna amboi pelek2 ngat aiyh berangan nya. haha

nub said...

@Far8 budak baik haha. balik jangan praktis pulak

nub said...

@shekechik [̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅] hehhe =)

nub said...

@Izyan Masri pon boleyhh.. haha

nub said...

@syuwai baguslah begitu. haha

nub said...

@aliarosli pe abrang..bomoh guna tok lepas tensen jaa. hehe

nub said...

@aniswany hihi. bomoh moden

nub said...

@iniialahaku amboi jauh tersasar tu.. ahah

nub said...

@Fyqahihik. kesian diaa kena dajaii

nub said...

@Taufiq Wr amboih semacam jaa. haha