4.4.11

boo-ing opinion!


Suatu hari seorang budak sedang tekun mendengaq ajaran matematik cikgu matematiknya. Cikgu tu kata 1 tolak satu samadengan kosong. Dia rasa macam tak kena jaa... teroiyh dia angkat tangan dan kata...

"err cikgu, saya rasa 1 - 1 = 1 laa..."

"pasaipa pulak?".. heran cikgu tuh.

"Satu orang tolak satu orang masuk dalam loji taik, jadi tinggailah satu orang jaa. Maka 1 - 1 = 1"


"booo!! matematik tadika pon tak reti. kahkah"... jerit rakan2 sekelasnya.

dengan sedihnya budak tu berkata.... "cikgu, menyesal saya masuk kelas Tadika Cerdik ni. Cikgu tukaq la nama tadika ni jadi Tadika Herdik "


 
  Kerenah suka boo pandangan orang ni memang  sinonim sangat dengan kehidupan sehari-hari. Lagi2 kalau orang yang  tak disukai dok bagi pandangan, memang abeh la kena boo. Orang mula nak cakap jaa, tak dengaq abeh pon apa dia nak kata, dah kena boo dah.

  Sebenaqnya tak elok  budaya macam ni kalau diamalkan selalu. Sebaiknya kita dengaq dulu, kot ada yang betoi pandangan seseorang tu, boleh la kita gunapakai. ya dak? Setiap orang punya pandangan yang berbeza. Kalau  tak suka, toksah menghina.




 pada pandangan aku, pemilik Budakbukansebarangbudak tu hensem.








BOOOO!!.. jerit ampa semua



ces baru ja nasihat, dah buat balik. harharhar

58 kali pukul:

cik ciput said...

boooooooo...booooooooooo..

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

booooooooooooooooooooo...haha


bila entah penyakit cni nak ilang...aku pun selalu join boooo..booo ni..hahaha

strawberrycincau said...

booooooooooooooo... err.. ter 'boo-ing' jugak lah...ngeh.....;p

FariehanIbrahim [LBC] said...

ngahahaa..
aku tak booo weh, aku anggukkan kepala. (amek ati) :pp

booo elok gak time2 org pelaq xabih2. ^_^v

aRaN said...

booooooooooooooooooo part hensem tu hahhaha

~Anis Aisyah~ said...

booooooooooooooooo... ayt last.. hahaha

KAMIHIDUP said...

sangat suka dgn sikap org barat, bila tepuk je mesti siap standing ovation, org malaysia bila tepuk pun cm nk x nk je. :)

Amiey White said...

pada pandangan aku, pemilik Budakbukansebarangbudak tu hensem.

BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

arEnyss dyla said...

hahaha..booooo..nsemyaaa...:p

hakeem kira said...

booooooooobur ayam

JP Nurul said...

hehe...sume org boooo...chek pon ptt boooo jgk ka???


haha

afuan shah said...

boooooo...hahahahaha...nub reyau la pah ni

bact said...

neh nak habaq neh
yg sebetulnya
bact ja yg hensem
hahaha

kiz said...

Boooooooooooo sambil pukoi hang..btol tu Nub..baru buka mulut blom kluar suara dah kena baling teloq tembelang

! Encik Nakal ! said...

berkkkkkkkkkkk~~hakhakhak

nabila izyani said...

nub..
sume boo kat kamu..
bell pun booooo jugak laa
karang tak booo
dorg booo bell...

boooooo nub..haha

Deeyaudeen Sabri said...

aku tak booooooooooooooooo !

aku biiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!

haha :P

ïêmå å¢klê§ said...

haha..
ayat last 2 memang patut kena boooooo........

vampire's lovex said...

booooooooooooooo..booo hahaha...


budak2 nye keja ja suka boooo orang..

ira-yoshida said...

tak hensem, comel jaaa... hahaha

azharr said...

betoi jugak 1-1=1...kah3

shereena said...

b0o panjang=bo0ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

bo0 pendek-boo!

bo0o dlm air-bluek bluek

bo0 dangdut-bulan itu bulan chenta!

hakhakhakhak(^_^)v

lavender harum wangi said...

hai hensem~ boleh kenal?
boooooo...
hahahaha :D

Hafzan Sarah said...

betol lah tu..
seeloknya dgr dulu pandangan org tu..
kalo asyik rijek je, kang org tu tak pasal2 jd fobia. Jd pasif utk menyuarakan pndangan.

p/s: ba wa wa wa wa wa wa utk nub!!haha

sarah said...

haha..
what will be ur ans nub?

aliarosli said...

cian nub kene boooooo

kunk nangis die sorang2 dalam bilik

meh la nub aku puji kaw

nub hensemmmmmmmmmmmmmmmm

dorang : boooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

hahahahaha

DaK CoMoT said...

bwekkkkkk...eh silap...ok boooooooooooooooooooooooooooooo... haha

h A n Y S said...

slalunya nampak, depa yg suka buat boooooo ni is depa yang nakai2.. then kdg2 sape yg jawab salah, kena booooo jugak..haihhh

nuyuin said...

ni segmen booo org smpai puas ke.?hahah

nub said...

@cik ciput oiy...kojaq. ahahha

nub said...

@muhammad iqbal hakimi bin tahir boo!! boo!!

nub said...

@strawberrycincau boo! haha

nub said...

@FariehanIbrahim [LBC] booo si pelaq! haha

nub said...

@aRaN
boo!! haha

nub said...

@~Anis Aisyah~ boo jugak! adeh

nub said...

@KAMIHIDUP yep2. yang itu kita patot contohi.

nub said...

@Amiey White amboiy lepas geram betoi naa...

nub said...

@arEnyss dyla ces kena jugak. haha

nub said...

@hakeem kira hahha, pon boleh....

nub said...

@JP Nurul x patot. hahah

nub said...

@afuan shah amboi.. extreme aiyh. haha

nub said...

@bact
booooo! hahahh

nub said...

@kiz
tu la pasai..pasai ganaih. ha3

nub said...

@! Encik Nakal !amboi.. hilang stim bunyi tuh. ha3

nub said...

@nabila izyani haha...manaci oiy..

nub said...

@Deeyaudeen Sabri hahha..sokati ang la din.. hahha

nub said...

@vampire's lovex tu la pasai.. boo! hahaa

nub said...

@ira-yoshida boo! hahahaha

nub said...

@azharr an an. hahaha

nub said...

@shereena ini cheer ka apa? hahaha

nub said...

@lavender harum wangi booo!! haha

nub said...

@Hafzan Sarah yep. betoi tu. kesian depa...

nub said...

@sarah sarah. i said boo! haha

nub said...

@aliarosli ahahahha. cetttt

nub said...

@DaK CoMoT hahaha. adeh adeh

nub said...

@h A n Y S apek, hang slalu kena dak? haha

nub said...

@nuyuin begitu lah lebey kuang nya. ahahha

bedpet said...

nub booooooooooosssoookkkkkk. ekekekekeke