8.8.11

Cara cari jodoh di zaman moden

Anda merupakan antara berjuta rakyat dunia yang masih solo, single, seorangan dan susah sangat nak ketemukan jodoh? Ni ceq habaq kat ampa semua cara-cara yang mujarab untuk ampa mencari jodoh masing-masing. Mai ceq mai kita tengok, berkesan punya habaq hang.




1)  Cara paling asas dan paling mudah ialah menggunakan telefon. Dail saja apa nomboq yang terpikiaq di pikiran, jika perempuan yang mengangkatnya, apalagi usahlah tunggu lama-lama.


2) Alang-alang bulan puasa dan tak lama lagi raya, ambillah kesempatan dengan membuka kaunter cari jodoh di stesen-stesen bas yang dipenuhi orang ramai. Kompem ada yang berkenan.


3) Sewa tapak di pasaq malam, rekod suara kat pembesaq suara. Ampa rakam tu habaq lagu ni... "Cari jodoh, cari jodoh...baikk punyaa!!" dan ulanglah beribu-ribu kali. Terpikat pengunjung-pengunjung semua uollss.


4) Ampa ada fb an? Segera buat status berbunyi.."siapa like status ini, dialah jodoh yang ku cari". InsyaALLAH dapat like punya. Belum cuba belum tau oo


5) Kalau tak dapat, deactivate fb anda dan lihat siapa yang akan merindui anda. Ala kan ada fb habaq Polan bin Sekiansekian will miss you. Tak sangka naa dalam diam sebenaqnya jodoh anda merindui anda.



6) Blog pun ampa ada jugak ? Haa buat post mengenai hajat anda mencari jodoh dan siapa yang komen bolehlah dijadikan jodoh. *jangan kata aku, sama sekali bukan



7) Ketika menaiki tren yang sesak, berlakon beg anda diragut dan siapa yang jadi hero/heroin menolong anda, dialah jodoh anda.


8) Main panah rambang. Sewaktu pi ke majlis keramaian seperti smbutan kemerdekaan, tahun baru takpun kenduri, buat panah yang hujung dia macam toilet pump tu kemudian panah ke atas secara rambang di tengah orang ramai. Bila anak panah tu jatuh kena sesiapa, tak syak lagi dialah orangnya.


9) Di gps kereta anda, set kan perjalanan anda kepada "mencari jodoh". Lagi senang. Suma gps yang buatkan.




Selamat mencuba naa...harharhar

35 kali pukul:

Anisa Hang Tuah said...

hang cuba la dulu

UNA budak BAEQ said...

terima kasih dah lama sy cari tips berguna camnih . terima kasih .




ngek hang . eh eh hat nombot 4 cam best ja . cer try cer try cer try .agagagaga

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn said...

Hahahaha....skali tpnah pak imam xpsl kna sek agama blk hohoho :D

IeRa said...

hahah..
ang dah test ka..?
yang mana satu jodoh ang..??
habaq mai..
huhuh

deeya said...

hang da cuba ka nub ? berkesan x ? kalau menjadi habaq mai naa . aku pun boleh cuba jugak . hahaha !

PEAH said...

rela single smpai ke tua dr buat bnda2 mcm ni :)

Herda_Husna said...

suka yang no.4 tu! hahaha. nak try. mana la tau~

Afuan Shah said...

macam akan dapat penampaq ja..har3!!

Alip Apai said...

sumpah ak nk try no.4 tu..

tp kalo laki yg LIKE cmna?

ILA HonEyBuNNy said...

haha...


adoiii la...xmau la cuba...ceq maloo la..hehe..

dulu masa zaman bdk2..pernah la cuba y nber 1 tu...hehehe

miss Fyqa said...

haha. malu la nak buat cenggitu..
huhu

A retarded kitty said...

nanti dapat mamat bangla camne?



den past kat hang ye

izzana said...

una dh buat pilihan rmbang.. nub terpilih so jom kita khawin.. :D

wawa meiko said...

Cara moden nie cara carik nahas kata orang .

wawa meiko said...

Cara moden nie cara carik nahas kata orang .

wawa meiko said...

Cara moden nie cara carik nahas kata orang .

wawa meiko said...

Cara moden nie cara carik nahas kata orang .

nabila izyani said...

moden sangat update status kat fb jaa.. haha

sya hassan said...

hahahaha.. terbaek la cara cari jdoh yg hang tulis neh.. yg gps tue plg xleyh blah.. kah3

mira madihah said...

HAHA.nak try la terima kasih berbanyak bagi tips yg munasabah ni. Hahhahaha

lavender harum wangi said...

k nanti aku cuba. thanks.

Miss Dolce and Gabbana said...

hang ni nub mmg ada ja idea gilakan.haha..update gila cara hang nak cari jodoh..lalala

Siti Mashitah Saidin said...

yg first tuh aku pernah wat tau. tapi bukan nak crik jodoh, saja2 ja.. dulu la.. sekarang dah insaf.

EYFAalias said...

hahahahaa. macam segan je nk bebuat salah no.

Feza said...

dah terdesak bebenor gamaknya kalau macam tu.

aRaN said...

hang la jodoh aku nub. churp2 hahaha

delarocha said...

musykil aku dengan tips2 ko ni, kebarangkalian nak berjaya tu nipis sgt... huhu

dLa Suri said...

malu laaa buat, haha

ira-yoshida said...

erkk... berkesan ke?

NOOR FATIN said...

dah penah buat? apa kesannya? ekekek

WAHIDA ALIAS said...

mmg nk carik mslh je..hahaa..

ILA HonEyBuNNy said...

haha

dah jumpa ka cari jodoh macam tu?ehheh

ABU said...

hahaha ini baik punya cara..segan la..:D

bedpet said...

aku nak buat status kat fb la. hang tolong like eh nub? kehkehkeh

clommot said...

wo maknyus.tak coba nokj guin gun...