30.4.11

Bomoh percintaan


  Kata orang cinta itu buta. Ramai yang sanggup berbuat apa sahaja demi memperoleh cinta. Maka terdapatlah kisah seorang jejaka bernama Karman yang mencari cinta sampaikan dia sanggup berjumpa bomoh dalam usaha mendapatkan cintanya..


" Assalamualaikum tok...saya datang ni ada hajat "


" Waalaikumsalam. Adoi ape ke cliche sangat hampa ni. Asal datang jumpa aku cakap ada hajat. Dah aku bomoh memang la orang datang ada hajat. Cuba tanya aku sihat ka dak ka, ayam itik aku cukup makan ka dak... haiyhhh.. tak jaga hati aku langsung "


" ehehe..err Tok apa khabar, sehat ke? sebenarnye hajat saya......."
" Tak payah habaq Tok tau dah apa hajat hang.. "


" apa dia hajat saya Tok? "


" Pasal cinta kan?kan? "


" mana Tok taw? "


" Aku tau laa. dah signboard depan rumah  tulis Rumah Bomoh Cinta... dalam google map pon kalau hang search dia tulih Rumah Bomoh Cinta. toksah dok heran laa aiyh"




" ooo. canggih Tok ni naa. macam ni lah Tok, saya sebenarnya dah lama suka kat seorang awek ni..tapi saya tak taw la dia suka saya ka tidak... "


" Apa susah, hang mesej tanya dia suka ka dak. abeh cerita "


" adehhh. mana boleh macam tu Tok..saya nak dia cintakan saya "


" Hang ni.. cinta tak boleh dipaksa paksa hang tau dak "


" alahaiii Tok ni. jawapan tu bagi jawapan bomoh boleh dak. jawapan macam ni orang bercerai 44 kali punya jawapan.."




" oo ok2, rilek laa. Tok testing hang jaa. ehehe. Hang nak yang lagu mana ni? Yang guna-guna jenih calit kat rambut ka jenih tanam bawah rumah? "


" errmmm... saya bagi gambar dia jelah. Tok tolong buatkan.. "


" Haa buleh buleh. Bak mai gambaq awek yang hang suka sangat tu."


" nah. ni dia




" Woi!! Hang biaq betoi. Hang ni muka dah 30 lebih. Nak suruh pekena kanak-kanak bawah umoq. Dah tu nak sekali 30 orang pulak tu "




" err tu gambar masa kelas tadika dulu Tok.. dia yang duduk barisan ketiga, empat dari kanan. Nak buat macam mana, saya syokk gila kat dia. Dah 20 taun lebih dah tak jumpa nih..."




" Puihhh. Kalau macam ni boleh lingkup bisnes bomoh aku tau dak? Buang masa aku jaa. Datang bawak gambaq kelas tadika ada hati nak suruh aku pekena orang. Baik aku  pi melantak pau panas bini aku. lagi syiokkk "




" errr tak boleh eykkk.... I`m sorry =.="




" ceyhh peminat Amir maharaja lawak rupanya.... patot la kalut semacam.. harharhar "








usah kalut kerana cinta, jika akibatnya nanti dijilat api neraka =)


55 kali pukul:

Hafzan Sarah said...

" ceyhh peminat Amir rupanya.... patot la kalut semacam.. harharhar "

tak paham dialog last ni..huhu
ape kesinambungannya?

nurkaloi said...

hahahah
bomoh and santau sini sane sbb cinta
bodoh laa sape bgitu ann ann

mcm citer mantera anjsmoro at tv3

nub said...

@Hafzan Sarah hahha. tu kena tanya Amir raja lawak. haahah

nub said...

@nurkaloi tudiaa ada ka? berkurun dah tak tgok tv. haha

SyafiqahSyaza(SweetSyaza) said...

tak boleh nak blah ada gambo time kecik2....kui3

little cart00n said...

kah2..
tak pasal2 nama amer masuk skali dalam entyr..hahha

SyedGraphiX said...

HAHAHA. ngeng je laki tu bawak mai gmbar time tadika. HAHA

errrrr...nak mintak pendapat ni. loading slow tak? rasenye ok tak blog syed ni? tolongg tolong .. :'( http://www.syedgraphix.com/2011/04/syedgraphix-tampil-lebih-simple.html

tieha ismail said...

bercinta mana bole dipaksa...kalo nak sgt, usahalah sendiri....main2 bomoh ni bahaya...last2 kene kat diri sendiri....

cik anum said...

harhar, kalu dah akal pendek,
macam2 cara la yg digunakan tuk
dpt bnd yg dihajati . haish ~
peace ^^

Izyan Masri said...

LEPAS NI KITA BOMOH PULAK TOK BOMOH TU RAMAI2.HAHA XD

Taufiq Wr said...

amir raja lawak tu memang 'lawak'..hahahaha

KAMIHIDUP said...

wahaaaa.

black butterfly said...

nak pekena gambo tadika~~bgilaa gmbo yg cun skit..hahha^^

:: Azizah Alwi:: said...

waa..pagi2 dah kasi aku gelak eh..suka sangat entry ni..ada unsur pengajaran..dalam melawak `tu diselitkan jugak dengan pengajaran..memang terbaiklah derr.. :)

ikha said...

hahahaha...ada ka ptt bwk gmbr tadika? ayoyoyoyo~~ tips no.6 menjadi! haha

ain nadzirah said...

erk..baguih noh karman nie, cinta dri tadika..

tok bomoh mcm xleh jadi tok bomoh jerk..hehe

Far8 budak baik said...

hahaha
bongok gak mamat tu..
dah name bomoh cinta..
pi tnye lagi wat pe...
hahahaha
simpan lagi pic tadika tu
adoyai

acan ketot said...

hak3...
cian dye..
lme pendam perasaan..haha

aliarosli said...

ek? yang last tue pekene?

hhahahhahahha, adoi

ngatkan nak sekali 30orang

hahhahhaha

aienz nawawi said...

haha
ape punye org la
nak bercinta pun kai bomoh
ta patut ta patut

missh aryeika said...

xpatot2 ,
pe barang bercinta pakai bomoh ...
cinta bia lah dtg dr hati ...

QamaYaya said...

nsb baik dye bwk gambaq kelas tadika...klu dye bwk gambaq perhimpunan sekolah....tak giler tok bomoh 2...haha silap2 lingkup bisbes...

sya hassan said...

kah3..ape daaa.. blh plk depa bgi gmbr klas tadika.. xke naye bomoh tue..har har har

vampire's lovex said...

nub,tobat nub....


jgn wat dosa naaaa...belunggok lagi awek2 cun kat kedah tu habaq hang..




kah kah kah..




kalut kemain gi bawak gmba masa tadika..



nak kembali ke masa lampau ke hapa tatau...


kah kah

strawberrycincau said...

nub oo nub.. skali lagi ceq nak tanya.. nih karman kaa hang nih?? keh3... larikkk.....=p

cikblurr said...

hahahaha....bru2 nih tgk lam tv ada gak bomoh cinta tu....adehhh...

Solihin Zubir said...

haha.. btoi2 cinta sejati ni..
minat dri kecik.. haha..

ira-yoshida said...

kot2 perempuan tu da kawin mcm mana?

Fyqa said...

hahaha sengal lah cite nih. ada bwk gmba tdika.

Anitafasha said...

adehh.. nub peminat amir ke? oh tidak.. mari memukoi nub..

nub said...

@SyafiqahSyaza(SweetSyaza) hahhaa. punya struggle

nub said...

@little cart00n ni mesti penyokong amir ni.. haha

nub said...

@tieha ismail haa dengaq tu kata orang master bercinta. haha

nub said...

@cik anumyeap! sokong

nub said...

@Izyan Masritediaa kejam naa

nub said...

@Taufiq Wrhihi. "lawak" nya

nub said...

@KAMIHIDUP wachaaa!!

nub said...

@:: Azizah Alwi:: hehhe. kalau menulis kosong baik jangan ja lah..

nub said...

@ikhahehe. kan kan

nub said...

@ain nadzirah bomoh tak bertauliah. haha

nub said...

@Far8 budak baik tu laa..struggle gila. haha

nub said...

@acan ketot hihi. last2 xdapat jugak

nub said...

@aliarosli masak bomoh kalau macam tu

nub said...

@aienz nawawi itu la pasai tu

nub said...

@missh aryeika haa dr. cinta mai dahhh. haha

nub said...

@QamaYaya abes rosak kerjaya perbomohan. aahah

nub said...

@sya hassan bomoh dahla x terer, haha

nub said...

@vampire's lovex kihkih. apa punya biol karman nih

nub said...

@strawberrycincau oi bukan la oii

nub said...

@cikblurr mesti cita xbes. haha

nub said...

@Solihin Zubirkarman ni memang..buat naya betoi..

nub said...

@ira-yoshida melepas lah dia...

nub said...

@Fyqahihhi. karman bengong

nub said...

@Anitafasha ahaah. baca btoi2..karman tuh...

cik azeya said...

amir jugak yang salah. haha.