19.4.11

Nama blog


Nak pilih nama blog bukan senang kan?

Yalah berjuta-juta blog dalam dunia ni,nak pilih nama yang tak sama dengan blog orang lain kira payah jugak la..Paling senang letak nama sendiri jadi nama blog. contoh : nama sebenaq aku Nub Bergaya maka aku letak la Blog Nub Bergaya.


Ada pulak nak letak nama berkaitan dengan dunia blogging : 
Nub Suka Tekan Keyboard Apple Beliau, Nub Menggebang, Nub Suka Mengarut, Nub Kuat Mencarut


Letak nama menunjukkan kecomelan : 
Aku Memang Comel,  Tak Ternafi Dek Akal Kecomelan Diriku, Aku Bajet comel takpun Kau tak secomel Aku!


Nama buah buahan : 
Abang Buah Import, Man berbuahan, Awek Buah Ranum, Cabai dan Sameah, Cibai lah Sameah!


nama binatang : 
Arnabbaiduri, Landak Berduri, Tenggiling Menggeleng,  Pak Man Teleng


nama blog berdasar kisah hidup : 
Kisah hidup aku, My life is cool, Actually My Life is Just a Fool...


nama berdiari : 
Diari aku dan balakku, Diari aku dan awekku, Diari Orang Tak Laku


nombor-nombor :
666 Satan, 46 Rossi The Doctor, 555 Buku Hutangku



nama menegaskan blog itu adalah blog diri sendiri : 
Aku Only, Bukan Ampa Tapi Aku, Aku  Sebenaqnya Lonely


nama yang mesti ada perkataan blog kat depan : 
Blog Picisan, Blog Otai, Blog Petai, Blog Terabai..


nama blog ada greetings : 
Welcome To My Life, Benjo Say Bonjour, Nak datang sila taknak datang sudah!!



nama ada budak-budak : 
Budak Hebat, Budak Sekolah, Budak Universiti, Budak Tak Habis Belajaq, Budakbukansebarangbudak tu aku punya oi!!





Macam2 nama ada naa.. bermacam jenih lagi la ada. Kreatif tak kreatif pembuat blog di dunia ni an. Memang bukan sebarang. Clap kuat-kuat untuk diri anda sebab dah berjaya memberi nama kepada blog anda dan membuatkan orang kenal anda dengan nama tersebut. Kalau silap taruk yang tak elok contohnya AkulahPelaqSejati... sampai bila2 orang ingat hang sebab hang pelaq. harharhar


Aku nak dapat budakbukansebarangbudak ni senang jaa.. dah memang aku bukan sebarang, nak buat lagu mana an.. puihhh.boh penampaq sedaih.



So kongsi2 aa sama gua lagu mana lu olang dapat idea kreatif lu olang untuk menamakan blog masing-masing. 






Takkan kedek kedekut kot. InsyaALLAH aiyh takdak orang tiru.. daripada tiru orang punya baik letak nama ni : Aku Takdak Idea So Inilah Nama Blog Aku.. 



85 kali pukul:

NAZRUL AZAT said...

hang letak je la NUB THE LEGEND..

heheheeee

♥NuR SyAFiQah♥ said...

hahaha...ang mmg bdk bkn sbrg bdk ;)

nama blog aku pulak dpt idea dari citer princess diaries..hahaha
nk jadi princess mmg mimpi basah la kan..so jdi blog pika diaries pon boleh la,,haha

KAMIHIDUP said...

KAMIHIDUP sebab, KAMI memang tengah hidup. :)

tieha ismail said...

ok..ko pakai apple...werkkk...ahaks....

aniswany said...

baca entry hang laju2 pastu senyum sorg2 depan lappy ..harhar

*nub the super model ..auww oke gak tuh.hahah

bact said...

BACT MEMANG HENSEM!!!
hahahhaha

Anitafasha said...

Wakakaka.. Lawak ar name2 blog yg nub bagi tu. Tak pernah lak terpikir macam tu. hikhik

azuha rahimi said...

hahaha,,,,

www.nubkenepukoq.blogspot.com pun bet..haha

nurkaloi said...

weee....tagline kaloi zombie
name timangan kaloi

kaloi si zombie

suke ikan kaloi and citer zmbie kg pisang hehehe

iqbalsyarie said...

Nub the captain. hahaha :)

Nice kan?

afuan shah said...

wohahaaa~~x bole lah naa yang tajuk blog diary 2...kah3

nub said...

@NAZRUL AZAT hakhak. muhong sngat tu

nub said...

@♥NuR SyAFiQah♥ hahha, boleh laa..tercapai jugak hajat naa

nub said...

@KAMIHIDUP hahha. bijak2

nub said...

@tieha ismail aiyk aku dibahannya.. hahaha

nub said...

@aniswany haha. tu hang jaa model2..

nub said...

@bact
jom aa celen sapa lagi hensem. harhar

nub said...

@Anitafasha hahha. boleh jaa

nub said...

@azuha rahimi x abeh2 pukoq hang tu.. harhar

Tomoko said...

meh saya menambah pukulan. hey saya cekgu tomoko. :)

nub said...

@nurkaloi kaloi dan zombi= kambing..?
eyh salah2... hahahaha

nub said...

@iqbalsyarie haha. lama tuu

nub said...

@Tomoko hy ckgu sya budak lagi. haha

khairunnisa ♥ said...

nub loqlaq..haha, kelakar je nama atas tu "tenggiling menggeleng" ^_^"

ZiErWa zAiNaL said...

haha..ak pun x pakai hentam keromo je nme blog ak..hehe

bobiedanbad said...

aku dapat nama blog aku time aku sedih ingat kucing aku yg bernama bobie...so aku letak lah bobiestory...story tu saje letak nk bg best lg hahaha

:: Azizah Alwi:: said...

dapat nama blog lepas tengok korean movie yang bernama silhouette..simple dan menarikkan??

KatekateKite said...

haha.

lawak giler entry hang!

memang terbaik no idea hang! =D

kite nih tatau mana dapat ek, sebab kite nak berkatekate lam blog nih, so kite buh la katekate.

sebab dulu kite tak pandai cakap ako, then teringan zaman persekolahan, tu yang boh kite belakang tu, padahal kite skrg ber ako ako jerk ngn kengkawan sebenarnyer! hahaha.

so, jadik ler KatekateKite! =D

zacky ~786~ said...

adehh ~

UNA budak BAEQ said...

kalao hang letak nma salmeah mmg aku terjang dah . slmat sameah . hahaha

*sbb wlaopon umoq dah tua tapi mak aku salu kata aku tak matang sbb tu lah jadi blog budak separa matang.tskkk

FariehanIbrahim [LBC] said...

Tak Ternafi Dek Akal Kecomelan Diriku

ngahahaa sila jeles weh! :DD

Feza said...

budak bukan kanak-kanak.

A retarded kitty said...

aku A Retarded Kitty. ntah mana datang idea gila letak nama tu

.:padie_eyla:. said...

boh penampaqqqq sedaiiihhh! haha

Solihin Zubir said...

hahaha.. sakit perut aku baca..

err.. nama blog aku gabungan nama aku ngan pak aku.. haha..

aRaN said...

nubpokeapple.blogspot.com.minangkabao.otailangkawi

hahhahaa

nabila izyani said...

haha
kalu budak melambangkan nub budak..

kalu blog kronik takkan laa..erk..haha

sicomot-comel said...

hahahaha...
name blog aku pown unik gak kan??kan?kan?

baek ko ngaku,,law tak, aku pukoi hang !
hahahhaa

nurkaloi said...

kuang asam eaa lu budak
hahahahaha

DaK CoMoT said...

hehe nama belog comot stail ark nub?hahaaa rasa cam nak tukaq ja letak belog budak comot bukan sebarang comot..boleh tara tuh??hahaha

Hafzan Sarah said...

harharhar..

bukan ke nub dah tak budak ke :D

Siti Mashitah Saidin said...

Yang aku tao-nub kaki pukui... Hahaha

Fyqa said...

dah kering gigi rasanye nih.haha

Farhana Jafri said...

aku dpat nma blog aku tym kat klas IT.. lect ckp thesaurus pastu aku p conteng nma aku kat krtas ana+saurus.. eheh chantek plak.. mlekat la smpai skrg...

jemput singgah ANASAURUS :)

Azi Huhu said...

NUB POWER RANGERS

cik ciput said...

BUKAN BLOG SEKUPANG DUA..

maksudnya blog aku bukan blog cikai2, blog ada value okek!haha

iman said...

nub bergaya sama juga dengan nama ini: blog nub kasut seqelum..ahaha..

Taufiq Wr said...

hahaha..aku pun tak taw camna aku bleh ltak nama blog aku tu..tapi da banyak kali aku tuka..ahaha

lpas ni nak ltak nama kategori buah tempatan la..hahahah

gigiAriEma said...

da nama blog sama dgn hang ka nub?
buh la gigi gusi..kikiki :P

kiz said...

nama blog aku..adalah kerana hanya aku yang kenal aku..bukan saya,hang,kamu,depa,awak dan yang sewaktu dengan nya..entahlah..hentam je laa

Nulia said...

uiiiittttt~~~best baca entri nama blog ni ...hikhik~~~~

Aku , Basikal dan Piano ni sempena dua benda nilah yg membesar besama dgn ceq cuma basikal ni beli lain ..yelah kalau guna yg ada roda tiga time kecik2 dulu ..gerenti x gerak2 dah..kekkeh~~

:P

nub said...

@khairunnisa ♥ penah tgok tenggiling menggeleng? haaha

nub said...

@ZiErWa zAiNaL orait aa tu. blog ang bes

nub said...

@bobiedanbad waa sempena nama kucing naa.. syiokk2

nub said...

@:: Azizah Alwi:: nicee!!

nub said...

@KatekateKite ceq suka nama blog hang

nub said...

@zacky ~786~ hahaha harhar

nub said...

@UNA budak BAEQ aku tengok ang aku tao dah.. haha

nub said...

@FariehanIbrahim [LBC] haha. mntang2 nama blog hang LBC

nub said...

@Feza
hehe. syiok2

nub said...

@A retarded kitty kucing yg cacat kot. haha

nub said...

@.:padie_eyla:. hang jangan sampai aku cakap kedah!

nub said...

@Solihin Zubir oo tu nama pak ang na.. ingat nama hang sz. haha

nub said...

@aRaN
haha. poem lu!

nub said...

@nabila izyani bukan sentiasa kronik ka? haha

nub said...

@sicomot-comel haa unik unik... berani hang ugut kakipukoi naa. hahaha

nub said...

@nurkaloi haha. harharhar

nub said...

@DaK CoMoT pon boleh..bukan sebarang comot. hahaha

nub said...

@Hafzan Sarahsikit2 la.. hehe

nub said...

@Siti Mashitah Saidin x abeh2. haha

nub said...

@Fyqa
kihkih

nub said...

@Farhana Jafri style.. macam dinosaur habaq hang. haha

nub said...

@Azi Huhu nak kaler merah! haha

nub said...

@cik ciput yahhha! itu yang kita mau

nub said...

@iman
hahaha. adeh la..

nub said...

@Taufiq Wr abang berbuah. kahkah

nub said...

@gigiAriEma dak..tak pnah jmpa lagi.

nub said...

@kiz
hihiihi... betoi2

nub said...

@Nulia nak pnjam gerek. haha

strawberrycincau said...

nama blog ceq nama buah.. eh.. silap.. nama jus.. ayaq stoberi+cincau.. keh3...;p

hafiz hafizol said...

tiru jek nama aku ... Hafiz hafizol.. haha.. Nway nak tnya gak ok x nama blog aku?? Haha.. tak pun kan?? Lalalala

aLieF si Muncung ManiS said...

agak2 ada tak orang buat nama blog macam ni..

"blog bulu ketiak panjang 20cm"..hahahahaha

nub said...

@strawberrycincau unik tu

nub said...

@hafiz hafizol semat2! hehe

nub said...

@aLieF si Muncung ManiS try la buat. ahaha