15.5.11

Cara-cara menjadi couple yang bosan tahap gaban di facebook

Anda merupakan salah seorang daripada berjuta rakyat Malaysia yang hangat bercouple tapi belum tentu kahwin dan ingin berkasih-sayang sambil menunjukkan perangai-perangai yang membosankan? Jika ya, marilah kita lihat bagaimana ghopenye anda boleh mencapai tahap sedemikian di facebook. 



1) Update status hanyalah mengenai si dia
Ini perkara paling basic yang anda boleh aplikasikan. Status anda bukan mengenai anda, semuanya mengenai si dia. Status anda biar kalah status dia.

"Besi kat gigi dah cabut.yeayy dah cun gila sekarang"  -status dia-

"Harini sayam I pegi cabut besi kat gigi die,shian die shakit-shakit tak boleh makan aiskrim. Baru ingat nak bagi asikrim coklat kat die..huuu"  -status anda-



2) Bahasa yang digunakan ialah bahasa "cinta"
Setiap komen anda bersama si dia gunakan bahasa cinta yang sangat comel lagi menggedikkan seperti sayam abam, kiteww iteww dan lain-lain. Kalau guna bahasa biasa-biasa sahaja, macam main komen dengan membe la pulak kan. Tak bermanja tak berkasih-sayang la kan...



3) Gambaq anda profile pic dia, gambaq dia profile pic anda
Biar orang semua kepeningan tengok nama jantan, gambaq perempuan. Nama perempuan, gambaq jantan. Setakat gambaq berduaan tu gaya lama beb... kurang menunjukkan hangpa punya kasih sayang. 



4) Aktiviti 3 dalam 1
Berbalas komen, berchatting dan bermain poke-poke dalam masa yang sama. Nak bonus lagi, sambil tu jugak ber-webcam dan berbalas mesej di telefon. Jadi 5 dalam 1. Oh indah sungguh kasih sayang sebegitu...



5) Tag si dia di mana-mana sahaja
Sedang anda berbalas komen dengan membe, tag lah si dia sekali ajak join berkomen. Setiap gambar anda dalam album rakan-rakan, tang muka anda tu bukan tag nama anda tapi tag nama marka anda. Lagi sekali orang kepeningan.. gambaq jantan, nama perempuan. Gambaq perempuan, nama jantan.



6) Sehari satu video lagu cinta
Pastikan anda tidak terlepas untuk post atau share 1 video cinta setiap hari kepada kesayangan anda. Kalau terlepas nanti kuranglah kasih-sayang antara satu sama lain..



7) Facebook anda juga facebook si dia
Biasalah, tak puas ada 1 akaun mintak jaa pasword facebook marka anda. Dah jadi dua akaun kan? Kalau marka anda jenis ada akaun sampai I, II, III dan  XVVVIIIVVVIIIIII, perhh seronoklah anda ada banyak betul akaun facebook.



8) Untuk mencapai tahap kebosanan maksimum, dalam hati anda sekarang bolehlah sumpah seranah gila babas terhadap aku. 
"Kapel itu bagus lah. Menambahkan kebosanan orang lain"
"Eiyh suka hati aku lah nak kapel-kapel, tak cukup kasih sayang la tuu!".. 
"Eleh mamat ni gebang kencang, mencik lah! nak pergi repot dekat abam".. 
"Alah jeles la tu tak boleh membosankan diri di facebook macam I yang berkapel ni"
"Long live kapel! Long live kapel!"





selamat mencuba naa anda sekalian.
Long live kapel! Long live kapel! harharhar

146 kali pukul:

yaya ASHRAF said...

haha bungek nub. :P

zoul zombie said...

kesian nub tak ada makwe.

hakeem kira said...

nub foreveralone . buat muka sikit weh

JIJI YU said...

ko gersang ek

iniialahaku said...

laki post kat wall pompuan..pompuan post kat wall laki..pastu penuh timeline dgn nama depa dua..pkat dok main blas wall post plak...ni aku marah ni...coment sudahla...nk wall post buat pa....haish,nyemak aku pnya news feed...ha ckup pnjang dak weh aku komen???hhaahha

nub said...

@yaya ASHRAF hakhak.

nub said...

@zoul zombie bak mai sekoq zoul

nub said...

@hakeem kira haha. zzz. poke!

nub said...

@JIJI YU harhar

nub said...

@iniialahaku kihkih. kata kapel..kasih sayang le kunun. harhar

Azmira Yusoff said...

aku couple 6 in 1. chat , fb , skype , jmpe dlm class , jmpe time mkn , lepak . bla2

UNA budak BAEQ said...

okay longlive kapel long live kapel tuh buat aku nak terjun longkang !
pheww muntah ikan akuh .

Khuzrin Kamarudin said...

nasib baik aku dengan awek aku macam member2... hahaha...

jia said...

hahaha.. simple je der..

Miss Dolce and Gabbana said...

haha.Biar betul kau Nub.The love guru ke apa nak ajar org mcm kitaorang berkapel mcm tu.Tutorial ni.haha

MissOmmaWawa said...

An interesting post with full of sarcasm. Haha!

AR the annoying said...

nub,pukoi hang.aku terasa, majoriti aku buat semua ni.pukoi kauuuu

miss Fyqa said...

shengal je. hehe

Cik Nathrah said...

ala abam ni. mencik tauuu.biar lah kitewww nk berkasih syg dgn abam bam bam kitewww. jeles letewwwwwwwwwwwwwwww ;p

cik faiqah said...

tu diiiaaaaaaaaa....hahahaha

Afuan Shah said...

aku dpt rasa tahap kebosanan nub membca komen dan pesyen kapel FB tuh!!kah3!!

niniem◕‿◕ said...

kalo yang manje2... mesti geli2 bace...awww..dah jadi trend dah skrang.. :)

HonEyBuNNy said...

haha...

nak tergelak baca...

gelisss lah baca..uhuh

aliarosli said...

hahahhaha, meh la berbosan di fb

saya syamimi said...

hahahha.. weyh bak ah button like kat FB . aku nak like! aku suka entri ni . hahahaha

KODOKECIK™ said...

sentimen berbaur kejelesan nub..tapi mmg btol..sgt bosan..ako pening..mungkin btol gak...krh kasih syg abam..hahhaha

atenzuppe said...

sayam sayam nub. hahahah

Feza said...

selalu sgt jumpa kat fb. hehe

AesyaZealous said...

nub, aku nak jadi awek ko.hahaha

shereena said...

hakhakhak..nie msti semua c nub pena buat kn.hahaha

sicomot-comel said...

hahahaha

sengal lah dak nub ni..
tp btul gak pe yg ko kate tuh..
sumenye nak indah2 blake..
bile dah break, semua status da jadi maki hamun masing2..
kah kah kah

mira madihah said...

wakaka, sumpah geli-geliman weyh. iloveyou,you love me. HAHA.
teringat roomate suka berwall-wall dgn bf dia. padahal on the phone dgn bf. haha. Getik teman weyh!

KAMIHIDUP said...

wahaaa, terbaik nub, wahaaaaaaa.

nadia said...

ahaha..

aku pernah kena point no 3.. macam siot je.. tengok profil pic,ga,\mbar member.. bila aku komen balasan yg aku dapat..

"ini gf dia" perghhh terbaek!!

nub said...

@Azmira Yusoff tahap sifu naaa. he3

nub said...

@UNA budak BAEQ tengok hang mntah,aku pn rasa nak muntah

nub said...

@Khuzrin Kamarudin sonang aa lagu tu

nub said...

@jia tak payah nak bangga2 ya dak?

nub said...

@Miss Dolce and Gabbana kahkah. pelaq gila sapa yang ikut

nub said...

@MissOmmaWawa wuewuewue. hehe

nub said...

@AR the annoying haha. aku jgak yang kena naa

nub said...

@miss Fyqa hehhe

nub said...

@Cik Nathrah iewwwwwww, ahaha

nub said...

@cik faiqah haha. amekk

nub said...

@Afuan Shah hahha. hang jenih lagu ni ka?

nub said...

@niniem◕‿◕ jadi trend benda elok xpa jugak naa...

nub said...

@HonEyBuNNy geliss naa. haha

nub said...

@aliarosli auchhh. haha

nub said...

@saya syamimi alamek aku mundur..xdak benda2 tu. haha

nub said...

@KODOKECIK™ haha. alhamdulillah bukan atas dasar kejelesan tapi kejelekan

nub said...

@atenzuppe haha. mana hang p? pukoi maw?

nub said...

@Fezaka selalu buat nii? hehhe

nub said...

@AesyaZealous aesya, aku nak pukoi hang! haha

nub said...

@shereena ouh melulu sungguh tuduhan anda. hehe

nub said...

@sicomot-comel hoyeah point tu aku lupa nak cerita..haaha biaq p la..

nub said...

@mira madihah haha. repot rumet hang satgi

nub said...

@KAMIHIDUP wahhaa wahhhaaa

nub said...

@nadia mesti rasa nak pukoi an? hehe

naem glizzy said...

kahkahkah! lawak la entry ni.. yg kapel tu nak menunjuk sgt nape? ye dop? ehehe..

nub da ade awek blom? hekhek

Faiz Tapit said...

kah3... sumpah bosan cenggitu

nur dhiya' aida said...

no 4. seyes bosan habis ! hahahhaa . gile memenatkan diri sendiri ade la tu hahahhaa

sarah abadan said...

kahkahkah!! sengal la nub!! XD

Cik Yatt said...

kesengalan..hehe

IQBAL ZARIN said...

sakit mata!! wahahahaha!!

Siti Mashitah Saidin said...

hahaha.... antara status yang aku nyampah : "yeay!, ariew niew kuar dating ngan cayunk! luv u so much.. mush! muah!" haahhaa

nabila izyani said...

hahhaha
setiap kali kuar dekat home fb je
rase nk delete post mereka.. hahahha


entry style !!

Azyan said...

hahahaha nub,serius lawak.long live kapel.long live kapel

qiela said...

lawok lah nub oiii..
hahaha..berterabur gigi qla bce entri nie..hehe :p

misz myza said...

kte jarang menunjukkan kasih syg kat fb... lalallalalalalla...

GamUHU said...

HAHA! nub! aku SINGLE!!! tak buat menda alah suma tuh. :D

NuReLLe said...

eyuwwwwwwwwwww...annoying gile kalau btol2 lah de org ikut cara ni...haha..

gigiAriEma said...

hahaha..gigi jrg plak nak ber2 semua tuh.. memang jrg la dkt fb ni.. huhu..

mcm byk dak kolah jia wat cen tu kot nub kan?
hee

nisa yachiru said...

haha.. dis entry makes me remember 1 couple..exactly lyke dis one.. name yan yana, yana yan. last2 sume kompius mane 1 llk/pmpn cuz gmbr pn jap laki jap pmpn..hahaa..meluat gak kdg2..

cik azeya said...

haha. bole tahan bosanlah. ceh.

meo said...

Lirik Janji – Akim



Cubalah kau mengerti
Perasaan hatiku
Ku cinta kamu
Hanya itu aku tahu

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku


Chorus
Aku akan selalu
Menjaga dan mencintaimu
Aku janji padamu
Takkan menduakanmu

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku

Ulang Chorus

Aku janji padamu
Akan mencintaimu

Ulang Chorus

Takkan menduakanmu

ABU said...

keh kek macam macam..aku jrng dah update status dlm fb..

Sca Ndx said...

hahahhahaha. selamat gua takde awek lagi kat fb. hhahahah

cikblurr said...

hhahha...naseb aku takda pawe so xyah nak bercintan cantun lam fb....

ghost writer said...

kau punya kajian nih memang kena betul lar..tak berkasih sayang lah kalau tak tunjuk semua tuh..haha

cik ciput said...

aku daaakk..aku daaaakk..haha

★cik nessa ★ said...

haha . nasib baik aku kurg mcm ko kata kan tu . hahah . pgln aku n kapel aku aunty uncle. lain dr yg lain . tak men la ew ew ew ni.hahahah

De'din said...

sekali tgk sweet,,
dua kali tgk annoying !
hehe

ZWAN SABRI said...

Alaaaaaaa.. camna nak praktikkan suma tips tu sbb aku single lagi.. HUHU

whitelover said...

nub..!!! aku kapel yang bagus nub..co0l tak? haahahahahahaha

alyaclumsy said...

hhaha, no 2 tu geli kot, tak suka tak suka bila copule gedik2 dlm fb, mcm nk menjuk, arghhh, hahahah

adan said...

ahahaha... point no 3 tu aku pernah mengalaminya.. kahkahkah.. macam siot je..

vampire's lovex said...

hahahaha !!aku nak gelak ja..hikhik..


gilo ahh nub...tervaikkk

Izyan Masri said...

HAHA.YANG 5 IN 1 TU TERBAIK.ELOK KITO LOMPANG AJO .HAHAHAHA

Alienelliz said...

c reti eden nak couple2 kat fb ni dah..haha =P

Anitafasha said...

Hahaha.. Cantekk.. Seb bek takde akaun facebook..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

memang suka entri ni.. ada tu chatroom yg masuk couple ni kalau berbual dorang je menguasi main chat. Kalau tak date kat main chat.. ada slh sorang pun cukup la. Asal berbual je cerita pasal couple dia walau cerita tu rasnya berpuluh2 kali di ulang tayang. Kat FB tak tau la gayanya camna.. tu la penangan org bercinta mana dia kisah ko menyampah ke hapa janji dia rasa suka & terawang bila cerita pasal couple dia. wakakakaka

nub said...

@THE LEKAT LEKIT STORY kerana depa memang sangat suka membosankan diri masing-masing..

nub said...

@Anitafasha alah x bosan la xdak facebook. hehe

nub said...

@Alienelliz wahaha. baguih2. pa barang mengada-ngada di alam maya

nub said...

@Izyan Masri lompang ajo

nub said...

@vampire's lovex harharhar

nub said...

@adanyeah anda telah dibosankan. tahniah

nub said...

@alyaclumsy membosan secara terang-terangan

nub said...

@whitelover kewll. kehkeh

nub said...

@ZWAN SABRI bosanlah anda seroang diri. haha

nub said...

@De'din aku sekali tengok da annoying. haha

nub said...

@★cik nessa ★ wahah. bosan alaf baru. hekhek

nub said...

@cik ciput ha2. yaakaa??

nub said...

@ghost writer macam-macam perangai orang berkasih sayang...

nub said...

@cikblurr maka anda hanya dibosankan oleh mereka-mereka ini. ehhe

nub said...

@Sca Ndx maka kuranglah bosan. he3

nub said...

@ABU awek tolong update kan ka? haha

nub said...

@meo haa tudiaa noh

nub said...

@cik azeya buleh la na.. hihi

nub said...

@gigiAriEma dah puas dengan idop lettewww

nub said...

@NuReLLe memang dah sangap nak membosankan diri la tu..

nub said...

@GamUHU hoyeah!!

nub said...

@misz myza baguih3

nub said...

@qiela amboi..lagu tu naa. haha

nub said...

@Azyan long live kapel. kihkih

nub said...

@nabila izyani ban sahaja mereka. he3

nub said...

@Siti Mashitah Saidin anda dibosankan mereka. tahniah!

nub said...

@IQBAL ZARIN haha. pedih3

nub said...

@Cik Yatt harhar

nub said...

@sarah abadan =)

nub said...

@nur dhiya' aida dan membosankan orang lain..

nub said...

@naem glizzy mereka memang mencari kebosanan dan melakukannya pada orang lain. hahaha

Namee Roslan said...

ahahahah..mmg bf pun tak sempat nk curang. 24 7 gf tag gambar muka dia. pmpuan lain nk masuk line pun tak jadi. hahahaha, nice one nub!

nub said...

namee : haha. belangkas pun heran dengan jenih2 lagu ni

syuwai said...

uiiihhh~ hang pun gitu ka nub??

miahahaha

zacky ~786~ said...

hahahaa~ mencikkk .. huh :P

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

siyes akak sgt benci tgk pasangan bercinta kat fb..hahaha

Dosh Saleem said...

cinta tenet memang tk kemana sgt.haha

deeya said...

hahahaha ! yg sebnarnye diowang nie tak romantik kot nub .. kot ye pun , sms je boley . lg sweet an .. hahakz !

annoying dowh kapel cengginih .. aku komfom2 la ta pernah buat . pebarang kapel2 .. keh3 !!

strawberrycincau said...

hahaha.. siyes bosan kapel cenggitu.. aishhh.. nub... nih hang ke canni nih?? kah3..=p

beloghakimy said...

hahah.. terbaik nub.. aku ada member sorang camni.. tapi lagi lawak... siap cakap i heart u so much.. love u bam mucuk la.. ahahha

kiz said...

tersangatlah betulnya Nub..

amirah said...

setuju! gimme 5 bebeh

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

aku tak mau awek aku ada fb..haha

IeRa said...

hahaha!!
bgus tOl abg nub nie..
terbaek lorh! huhu =D

EYFAalias said...

menyirap aje couple macam ni. kat fb nak bersayang2. kat hp nk bersayang. haaa. nanti esuk lusa break ah tu. ahahahaa

Neddy Nadia Najib's said...

euuww.. i mencik lah ! nak bagi tahu kat abam i ! hahaah!

nurkaloi said...

perghhh selamat kaloi tak bercintan cintun camni

meluat nyah !!
hahaha

~::KUYA HARIS::~ said...

haha XD lawak ah.hahahahahaa XD

Solihin Zubir said...

single lg syok la.. bleh menggatai ngan sapa pun x kisah.. xdak sapa nk marah n jeles.. haha..

h A n Y S said...

selalunya yg 'kapel' cenggini ni bebudak remajeW remajeW gituWWWW~ so dorang x pikir sangat pasal future koWt~

HA HA HA~ (excited ketawa ea?)
;p

CikAizA said...

hahahahah... tu kerja ger.... nasib baik abg syg aiza buta IT... hahahaha
kalau celik pun xde masanya nak wat macam tu... hahaahha

qlah said...

pergh.. haha . ada bunyi kekejaman disitu . haha :P

Eyka said...

takpe syg..u kapel dgn i je..lalalallalala~ haha:P

kompem 100% gilaa lpas 2..haha;D

iday said...

ada boyfren,,tapi tak pernah komen ida punya walll,,hahaha

nub,,pekabar?lama tak tinggal jejakk,,hehe

bella lim said...

:D hahah. menyampah kan tengok orang berkasih sayang macam tu. macam nak bagitau satu dunia