9.6.11

Kerenah couple sama tempat belajaq yang penuh dengan "kebahagiaan"

Almaklumlah remaja globalisasi kan. Tempat belajaq khususnya IPT dikatakan sebagai lubuk mencari pasangan hidup. Gamaknya dua-dua ada pendidikan, lebih kenal satu sama lain dan lebih menjamin masa hadapan. Maka ini antaranya kebahagiaan yang mereka war-warkan mereka telah kecapi :


1) Segalanya bersama
Kunci kepada "kebahagiaan" sebegini adalah kebersamaan dalam pelbagai benda. Mereka ini ialah pasangan yang kedua-duanya sama universiti, sama kolej pulak tu, sama fakulti lagi, dan sah-sah lah depa ini sama kursus pengajian. Oh alangkah bahagianya...mengadap muka masing-masing setiap masa...


2) Bahagia mereka bersebab
Ewah sedap mulut mengata depa ni bersama selalu sebab tanpa ada sebarang tujuan. Kita ni jangan silap oo, depa kata depa tu bersama selalu sebab nak sama-sama berjaya, kerja sama- sama, buat maksiat pun sama-sama lah maknanya.. eheh..





3) Belangkas dua sejoli, kasih-sayang sejati
Depa ni pi clas mana layan pi dengan member. Kena pi dengan marka. Yang ada kenderaan, tiap-tiap hari bawak yang tersayang. Yang jenis naik bas pulak, duduk mestilah bersebelahan. Ada 1 jaa seat kosong, tak boleh sorang jaa yang duduk. Dua-dua kena berdiri dan bagi seat tu kat orang lain. Takpun depa akan guna 1 seat tu jugak. Caranya begini. Sang jejaka pangku sang betina. Oh sekali lagi bahgianya... 



4) Makan bersama, lebih terasa kebahagiannya
Jika sehari makan 3 kali, 3 kali makan tu depa makan bersama. Kalau 5 kali, 5 kali jugaklah makan sama-sama. Nak lagi bahagia dan romantik, depa makan di kafe di tempat sama jaa tak tukaq-tukaq sampai graduation nanti. Kalau boleh nak buat harta terus, tulis nama masing-masing kat belakang kerusi, nanti senang takdak orang lain kacau depa membahagiakan diri di situ.




5) Sesudah makan, aktiviti lain jangan dilupa.
Takkan makan jaa nak sama-sama ya dak? Mana cukup derr. Tak cukup bahagia tu bagi golongan sebegini. Berjoging petang-petang, beriadah bersama binatang peliharaan, tengok wayang, buat wayang sendiri pun stai jugak kata deme ni. Kasi drama Hindustan sikit ada adegan teriak-teriak, bergaduh manja, tampaq-menampaq serta cubit mencubit mesra. Kena pulak sang jejaka jenih ada kamera besaq gajah, boleh la sang betina berphotoshitting di seluruh kampus di hadapan khalayak awam.




6) Rutin mesej dan call tidak sesekali ditinggalkan
Selepas saja selesai bertemu antara satu sama lain, sampai bilik depa mesti berbalas mesej talipon. Selang 5 minit berbalas call pulak. Sebelum mandi, lepas mandi, sewaktu mandi, time masak megi, makan megi, sewaktu sedang basuh bekas megi pun depa akan berbalas panggilan lagi.


Gadis  : eyh u wat ape tu?
Jejaka : tengah basuh bekas megi ni
Gadis  : alolo cuweeetttnyerrrrr!!!


Orang sekeliling : gila ka pa menatang dua ekoq ni...







7) Setelah weekdays, weekends pun saling berkasihan juga..
Hari-hari biasa buat rutin macam di atas seperti biasa, weekend pulak depa kuaq  pi merendek kat mana-mana. Ala, kan ka namanya bercintan..Depa tak pernah nya nak jemu yaww!!






8) Setelah setahun membahagiakan diri bersama-sama, untuk melengkapkan kisah "kebahagiaan" mereka, mereka pilih untuk berpisah dan alasan popular yang diberi ialah nak concentrate pelajaran atau perlu lebih ruang bersendirian. Tahniah, sememangnya mereka telah berjaya menjadi couple sama tempat belajaq yang sangat bahgia dan penuh dengan bunga-bunga cinta. kihkihkih



9) Seperti biasa, dalam hati depa laa ni depa tengah menyumpah seranah aku sepuas-puasnya.
"eleh..ni ayat orang tak cukup kasih-sayang la nih"
"suke hati kitowwang la nak buat cemmane pownn. ada kacau idop lu kerr bro?"
"mencik.. mencik!mencik!"
"lonq live kapel! long live kapel!"







Alala...bahagianya tengok muka hangpa sekoq-sekoq...Long live kapel! long live kapel!  harharhar


57 kali pukul:

UNA budak BAEQ said...

KAHKAHKAH ang mmg tak cukup kasih syg kan nub ? long live kaplaa long live kaplerr ! hahaha


*aku jd org sekeliling takmo jd kapel

Miss Dolce and Gabbana said...

parody tol la entri kau ni.Sarcatism tu penting.Aku lebih suka jadi org awam.biasalah nub kapel kat kampus dah jadi sebagai salah satu rutin.haha

jeely jelly said...

haha.. betol2.. penah gak terfikir.. mereka2 nie bahagia time kat u/kolej je.. cube tengok kalau cuti sem nanti ke ape.. kan payah nak jumpe.. lagi2 kalau dah habes blaja.. dapatnye sorng dok utare,sorang dok selatan.. cmne nak jumpe cmtu ? huhu

~aYeeN & SuE~ said...

ada betoinya point ang..g mna2 pon nk berkepit je kan..bese la drh muda tp jgn melampaui batas sudh..

plg aku ske word 'berphotoshitting'..haha..kasaq nau na..

Fathiah Hamim said...

tak bosan ke dok ngadap muka samaaaaaaa je 24 jam.

sya hassan said...

hahaha.. terbaekk la entri kau yg ini nub.. emosi bgai..kah3

p/s : aku suka ayt kau yg nie.. *gila ka pa menatang dua ekoq ni... huahuahua

AesyaZealous said...

kahkahkah.. style doh entri ni nub..

khairunnisa ar alhan said...

ade2 ajelah lah nub ni...

whitelover said...

hahaha..ko kutuk aku yer nub :P

xde pon gi kelas skali, soram2 der =.=
xde pon mkn tiap2 hari..skali skala aje walopon 1 cos =.=
kitaorang jrg msj =.=
kat trg ni baru 1 kali pi date semenjak cuti sem hahahahahahahahahahahahahaha :)

ok tak? :)

bedpet said...

hahahahahaha. time tengah melabur takdak call or msg ka nub? boleh dgr taik jatuh skali. ekekekeke

aRaN said...

apa tu berendek? sama macam berendam tak harharhar poke

KAMIHIDUP said...

wahaaa, nub, biarkan mereka 'bahgia' di hari perhitungan.

nub, lama tak update? ke KAMI yang tertinggal?

diana amin said...

haha kat uni leh ar stiap ari jumpe.naek bosan dah...
biler dah cuti sem lame neh leh ke diowg survive?

cik ciput said...

lama hg hilang nub..exam ka?

**apa barang kapel2, kawen ja terus!

misz myza said...

ehem... terasa la... hahahhaha... kebetulan, pakwe satu fakulti, satu kolej... mengadap la muka dia hari2...agak boring dan rimas jugak la.. tiap2 mlm, makan sama.. nak wat camne, ajak kawan, semua jenis x mkn mlm.. sekarang ni dah habis belajar.. mmg x jumpe lagi ni... tunggu bila ade duit ade je baru jumpe.. tapi cikgu sekolah dulu penah ckp, nak cari pakwe, biar time belajar kat U... :p

alyaclumsy said...

fuyooo fuyoooo~ gilerrr la kalau macam tu. sumpah rimas nak mampus. org pun meluat tgk. keke.

strawberrycincau said...

hak3.. sukak gilak entri nih. keh3.. mmg berlaku dlm dunia real pon.. keh3.. :D

Izyan Lavender. said...

erghh, semak mata.
kalau kat kampus mmg ramai yg berbahagia setiap hari. aduhaiii.

nadzirah said...

ouh..sungguh la bosan rutin doplohpat jam cenggitu..naseb bek tak penah rse bnde tu..imagine pun da rimas..hee.
prefer jnis shy shy cat..even stu fac tapi ble jupe bajet tak knl pastu merah mke sbb malu..;p ;p

miss Fyqa said...

fuyohh. entry berkasih sayang pulak dah. hehe

KinosKoko said...

wowp...aku x terasa sbb aku bukan jenis mcm tu aku rs..heehehehehe...

say to easy=) said...

hahaha btoi tu.cintan x yah cari,nanti akan dpt jgk.cma sabaq n wtxtau ja..tht why cheq xmo bf stu cmpus sbb jemuih nnti tgk muka n xenjoy.last2 cheq dpt bf sabah mmg adventure.bru r best enjoy.haha.

beloghakimy said...

nub aku suka number 5.. ayat photoshitting tu yang tak boley blah tuuuu.. ahahaha

vampire's lovex said...

buang masa je kapel lama lama pastu putus..dah ngadap 24jam mana tak putus nya..haaaa,nub hg jangan nak buat perangai lgu tu..tampaq satgi hahaha

Cik Zara said...

Salam~

haha.. betol3! membe sekelas ade macam tu. hehehhe. bpe kali da kena sound lctrur tapi alasan mak bapak dah tahu hubungan diorang, so lctrur pon takde hak nak kate ape2.. adeh.. tak dapat da nak kata ape2 lagi. :D

CikAizA said...

hahahahah... nasib baik ceq punya marka bukan student.. hahahh

what the taste kapel ngan student...
hahhaha

FARAH IZWANI RAMLI said...

hahahhaa.
terbaik der lu punye perli.
kehkeh.

iszieylyanziy said...

hahaha,,,sengal jek,,tapi kalau tengok memang cam tu lah,,aish,,rimas2x

MiZ Rayy said...

kahkahkah.. apa brang kapel dlm campus..

Khuzrin Kamarudin said...

Nasib baik satu pun tak kena muka aku... hahahaa... sarkasis paling mantap brotherr... haha

wawa meiko said...

Aku menyampah baca entry nie , geli . HAHAHAHAHA :P

Siti Mashitah Saidin said...

hahaha.. aku tak suka kapel sama tempat.. nati break, cm mnyampah tengok muka satu tempat.. hahaha

Siti Mashitah Saidin said...

hahaha.. aku tak suka kapel sama tempat.. nati break, cm mnyampah tengok muka satu tempat.. hahaha

matahari said...

hehheheh seb bek dah tak sama u dah...hehehehe

kodokecik™ said...

akhirnya..nub memukui dengan kuat...
serius tak cukup kasih sayang yawwww...hahhaha

Azreen Amran said...

terbaek kot kau perli ni nub! *angkat ibu jari :)

amirah said...

weh aku ada kawan macam tu.sejibik kot.yang memisahkan depa cuma cuti sem.hahahaha. takda kerja len kot. kesian si lelaki gakla, mcm xda life

ghost writer said...

tak sampai setahun lepas tuh(dalam perkawenan)...

"aku ceraikan kau talak satu!"

OUCH!

A retarded kitty said...

couple tak sheronok r.

psst,awat mu lama xupdate?

cikblurr said...

hahahah...pernah jugak dulu kapel satu kos, satu kelas, ari2 ngadap muka dia...time wat present satu kump, time stadi week study skali..tapi bila break, skrang walaupun still satu klas tapi msg2 mcm org x pnh knl...

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, jemput singgah blog AKU SEBUTIR PASIR hamba kalau berminat nak baca my travelling experiences ke 46 buah negara.. :)

Nulia said...

mantap sekali !!!
hihihi~~rimas pulak tengok orang kapel2 ni ... kalau sehari dorang tak bekepit boleh ea ??? waduh2!!!

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmm..teringat zmn balajar dulu.. tapi..xde laa tiap2 ari mengadap muka,mkn sama, study sama..

efa said...

rimas tgk kalau yg ada mcm tu la kahkah

WAHIDA ALIAS said...

tetiap mase jmpe pon bosan jgk..hohoho

De'din said...

annoying beb !
cukup meluat,,
tpi dalam hati best juga mcm ni kan,,
haha

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

haha..semua ni realiti kot..

deeya said...

owh ! camtu ker idop orang bercinta .. euuuww ! kebosanan yang sangat membosankan .. bhahaha ! eleh ! aku tak bercinta cukup jer kasih sayang dari parentz . yeaayh ! kong life kapel ! long life kapel ! keh3 !!

aienz nawawi said...

dlu pun ade sorg mmber ni....
kate tanak cpl konon
skali cpl satu kolej jgak
seminit pun taleyh berenggang
smpai lect sendri dah naik meluat

nanyster said...

kahkahkah!! terbaek!! XD

Far8 budak baik said...

mestilah bahagia..mak ayah jauh..
awek jelah tmpt lepas rindu..
tak gitu??rosak budak zaman sekarang kn..
hahahaha =)

aLieF si Muncung ManiS said...

haha..tgh basuh bekas maggie pun nak bgtaw...mmg gilo..hehe

iniialahaku said...

tmbah lagi....wall FB penuh ayt2 cuwetnyer depa ja...mnyemak news feed org lain...silap2 buat event nak ajak pujuk awek bila merajuk..haha

Marisa Arissa said...

grrr~ terbaik la nub. hebat enri ni tulus dari hati kau..hahahaha

h A n Y S said...

tak bosan ke couple sama kelas? bosaaaan leeWWWW~ hahaha~
*confirm sape yg couple sekelas ni bengang ngan statement ni*

=))

nurkaloi said...

ni sure nub kan kan??
ni bukan citer pasal org len kan kan??

hahahahahaha

zuhaida said...

kalau couple budak satu U memang gitu la jadi dia . nak semua benda sama-sama , kadang menyampah jugak . opss :P