10.7.11

the pure people

Suatu hari sepasang suami isteri, Sameah dan Karman pi melawat perkampungan orang Asli bagi memenuhi aktiviti bulan madu mereka..


Sameah : B, bes jugak eyh datang tengok pure people ni. Thankyou b, baby sayang b.

Karman : Erkk yolah2.ehehe. Semacam aiyh hang ni. Duk baby baby ni gedik ngat aiyhh.

Sameah : U tak baby-b dengan I, I kawen dengan orang asli!

Karman : Iyolah2, main2 ja...Baby pun baby lah. Satgi tak layan hang bantai nak kawen ngan orang asli pulak. 

Sameah : Hee pandai pun b ni. Eyh jom kita p chit chat ngan pure people tu.


Maka pergilah mereka menghampiri salah seorang orang asli di situ...



Karman : Hye, apa habaq? Nama siapa eyh?

Armano : Hye, nama shaye Armano. Syehat jerr

Karman : Amboi kemain lagi nama Armano.haha. Ni nak tanya, kat dalam hutan ni apa pokok-pokok herba yang bagus naa nak buat ubat-ubatan? Boleh la nanti saya suruh Armano carikan kot kot saya sakit..

Armano : Pokok ubat tu banyak encek..encek nak yang mana?

Karman : Hmm kalau untuk sakit badan,pening-pening ke...



Armano : Ohh. Haaaaa ada banyak pokok encik. Tapi kami kat syini kalau syakit badan,pening-pening takpun demam kami pergi klinik je mintak panadol.........

Karman : celake pekena aku pulak dia ni (dalam hati). Eheheh, betoi jugak tu naa, pi klinik ja lagi senang. Haa ni saya tengok rumah kamu betoi-betoi tepi sungai. Ada banyak tak ikan dalam sungai ni?

Armano : Tak tau lah encek...belum syelam lagi. Belum turun kira ke dia.......

Karman : anakharun betoi,kena lagi (dalam hati). Ehehehe...betoi la kata kamu tu.




Melihatkan suaminya macam da givup kena bahan, Sameah pula cuba berborak dengan Armano..


Sameah : Eyh Armano, kenapa tak pakai kasut? Bahaya la. Dalam hutan nanti tepijak duri ke..

Armano: Kalau nampak duri tak payah la pijak kat syitu, pijak kat tempat laen.....

Sameah : dejjeyy aku pun kena(dalam hati jugak). Hmm iyolah Armano, loqlaq sungguh hang ni naa




Tenet tenet..Tiba-tiba telefon bimbit Armano berbunyi


Armano : Encek dan puan, cuba tengok mesyej ni. Tak memasyal bini syaya marah syaya.. Kenapa yerr??

Sameah : Laa ni awat dia kata awak sampai hati kata dia macam tu? Apa awak buat kat dia, tadi awak mesej dia, awak kata apa?

Armano : Tak tahu lah puan, syaye tulish macam ni je....."Babi, babi masyak ape harini? Babi masyak syedap-syedap taw, nanti b balik lepash layan dak bandar baru kawen nih"

Karman : Yang hang pi babikan dia tu pasaipa Armano oi?

Armano : Laa tadi syaye dengar encik dengan isyteri dok babi-b je memanjang. Tu syaye nak tiru tu, macam romantik je.....

Sameah : Adoilala pure people ni.. Its b-a-b-y ler!

Armano : owh syilap yer. syory syory. 

Karman : Tu lah awak Sameah, nak sangat baby baby. Haa pi la, tadi nak sangat kawen dengan pure people ni an. kehkehkeh.



24 kali pukul:

delarocha said...

haha

kesian bini pure people tu

Far8 budak baik said...

ahahahaha
name dy bukan main lagi..
hahahaha grrrrrr

Fathiah Hamim said...

hahaha kena babi pulak dah

hazaikazulkafli said...

xpasai babi dapat nama.

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, lawakla Armino nii.. boleyh plak dia BABI2.. haha... Btwm hang reka sendiri ka? HEBAT!
Erm, rindulah sama blog nii.. Lama x mai sini.. HUHU

MySuaraBlog: Lelaki, Jom Kita Bersosial

A.s.t.i.n.a said...

kite lagi pure taw!!

nub.. bak mai mail adress saya mau invite ke blog

dygastina@gmail.com

KAMIHIDUP said...

haaaaa. no komen, gelak je ni.

fatin syahirah :) said...

haha. terbabi baby disitu. siot jek. haha

deeya said...

muahahaha ! romantik sameah tak agak2 .. hahakz !

p/s : ang mane ilang weyh ? lame tak muncul .

UNA budak BAEQ said...

kann i dah ckapp b babyy tu lomentik . nak lagi lomentik mmg patut guna babi jeh . baru rare .

sameah tu bukan dulu pure pepol gak ke ?

Siti Mashitah Saidin said...

hahahaha!!

Feza said...

mak saya cakap tak baik cakap babi. lain kali cakap khinzir. opsss. hehe. ^^,

vampire's lovex said...

hahahaha membabikan bbini sendiri kah kah

~Kisah Hati~ said...

haahhaha...babi...adehh... T___T

Eyka said...

hahaha..memng laa..dulu eyka pnah kapel pnggil bby2 bgai..skli terlucah babi..nasib la kau! hahaha:P

Afuan Shah said...

kuangasam!! pure ppl sengal!

Afuan Shah said...

clap2...armano sorang ja

Cik Yatt said...

hahahahahahaha..kelakar

Penggemar Coklat said...

muahahaha

ada2x je otak hang ni XD

Hafzan Sarah said...

hahahaha
syangat kelakar ini cerita..
tergelak syampai guling2

ghost writer said...

balik nanti isteri dia masak babi kat dia..canteeek!

aniswany said...

bebi konon ... hikhik


Zzzzzz..krohhh krohh... =p

Qaseh dalia adelia said...

haha baby betullah ..pehh

--as-- said...

anak buah saya umur setahun panggil baby kecik babi juga...huaaahhh,, mau kena bantai mok pok.