11.8.11

Perkara-perkara yang menyebabkan anda "perlu la sangat" bercouple


Anda merupakan antara berjuta anak muda remaja Malaysia yang sangat suka bercouple dan katanya ingin mengecap kebahagiaan zaman remaja dengan sepenuh jiwa? Jika ya, mungkinkah perkara-perkara di bawah ini yang telah mendorong anda untuk berkapel-kapelan ? Mai mai ceq mai kita perhatikan perkara-perkara tersebut.




1) Tentulah kena kapel, baru semangat nak belajaq

- Pemberi inspirasi itu perlu. Belajaq bukan benda senang oo. Tension, boleh mati kering pecah kepala. Ada couple baru la senang nak belajaq. Berduaan di mana sahaja.

- Bukan takat tu jaa. Kot-kot la result teruk, nanti boleh buat modal nak teriak manja dengan marka. Bolehlah diselalukan lagi belajaq berduaan. Sedap sama dirasa, kejayaan sama digapai  gamaknya...



2) Eyh, depa kapel. Aku kena la kapel jugak!

Waa manaci memembe suma dilamun cinta, kita lak dok tercangak sensorang. Tak Keyyel la beb. Mesti kena cari sorang jugak an, nanti orang kata looser pulak.  Ada awek baru orang respekk beb



3) He got style. Ouh man, she`s hot.

"Alamak bang, memang tak tahan aa tengok mamat tu. Dahla stylo, main fixie, pandai shuffle lak tu. Weekend jaa dia ajak saya lepak Bukit Bintang. Aisey port tu. Kapel-kapel memang kena pi situ bang. Tu pasal la saya kapel"


"Brader, wa meleleh aa tengok awek tu. Dari kali pertama gua bertembung dengan dia dalam bas nak pi clas, hati gua dah hilang dicuri dek pesona kecomelan beliau. Gile brader...muka putih pan asian, freehair, suar skinny pungkoq montok, spek ranggi,aduh hot giler brader. Memang gua ayat cepat-cepat buat kapel"



4) Tak boleh la hidup single

Ada pula sesetengah remaja tu katanya memang tak boleh tak berkapel. Hidup seorangan dahlah bosan, terbazir zaman remaja begitu sahaja. Kalau berseorangan makan takdak rasa, nak mandi takdak motivasi, nak tidoq takdak peneman bersuara manja. Senang kira lebih baik mati la daripada menyingle..



5) Nak buat macam mana, dia yang nak sangat-sangat...

"Betul oo, memang ikutkan saya taknak,sebab baru kenal jaa. Tapi mamat tu betul-betul nakkan saya. Dia baik, selalu belanja saya, bawak shopping, dia take care pasal saya. Bila dia mintak kapel siap rayu-rayu lagi, saya cair la..tak tahan. Romantis gegiler bang. Kalah Set Tan tu bang.."





6) Trend kena follow meyh

-Biasalah kalau pelajar pengajian tinggi, ada masa-masa tertentu memang kena kapel. Awal semester lah selalunya. Almaklum semua berduit. PTPTN, biasiswa MAKPAK(mama and papa) dan kalau perempuan dapat biasiswa lagi marka bagi tiap kali kuaq bertenek. Nanti dah nak habis semester exam dah nak dekat, trend untuk berpisah pulak. Semua kapel-kapel kena putus, semester depan nanti mula trend kapel lagi. Barulah sistematik remaja 1 malaysia ni..




Senang cerita, memang perlu sangat-sangatlah berkapel dek kerana sebab-sebab di atas ni. Memang anda akan memperoleh kebahagiaan zaman remaja yang mana jika anda tak merasainya, anda looser sejati.





"ek eleh budakbukansebarangbudak ni, bulan posa mana boleh buat post lagu ni. Tak menghormati Ramadhan. Tak belajaq agama ka? Sukati aa nak kapel tak kira la apa sebab pun. Berkapel baru la menghormati Ramadhan. Jeles aa tu. Sah la kurang kasih sayang. Bajet baguih pulak.puihhh"



*krooo krooo..dududuuu...pau paneh pau paneh
long live kapel.long live kapel. harharhar

33 kali pukul:

anamizu said...

hang kurang kasih syg ah nub?? kih3

nub said...

@anamizu aku dah agak soalan ni dari hang.

izzana said...

hamboi.. har har har kdg2 kapel ni best .. sb ade org nk dgr luahan hti kita hik9

daylachan said...

kah3...kau nk kapel sgt ke???;p

Alip Apai said...

No4. Member ak penah ckp cmtu. Bosan,xda sapa nk msj, xda geng nk merayau,hahahaha

Ak x kapel r..saya single!!

nub said...

@izzana tengah "berbahagia" letuu. haha

nub said...

@daylachan perlu sangat la naa. eheh

nub said...

@Alip Apai kesian mmber tu naa

RasyidHamid said...

i used to think like this before...but..who cares...aku tak perlukan die laa..haha btw..single peoples are hot

miss Fyqa said...

single la cool.

ahaa.

Cik Yatt said...

teringin la tu..kan..kan..kan..? heee

yebNada said...

tau x hukum kapel dlm islam?

nub said...

ramai yg xpaham kot ni...harhar

mira madihah said...

Dan boleh dah jadi dr love nub. Harhar :P

Kembang Perawan 3288 said...

kih3. couple dalam islam haram. awak maksudkan couple selepas nikah ke ni> sorry :)

nub said...

@RasyidHamid hehhe =)

nub said...

@miss Fyqa hang cool la ni? haha

nub said...

@yebNada maka sebab itula post ini dipostkan

nub said...

@mira madihah sah kena baling selipa.haha

nub said...

@Kembang Perawan 3288 maksudnya tkpayah kapel2. nikah iya elok.

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn said...

single br semart :)

deeya said...

eh ! single okey per . kapel menyusahkan . hahakz ~

aku nak nikah ! aku nak nikah ! gagaga ~

FARAH IZWANI RAMLI said...

haha.
tu cinta munyet namanya.
nasib aku tak macam tu. kuikui.
eh kau kurang kasih sayang ea. kesian.

nulhazwany abdul malik said...

haha lawak. rasa macam nak gelak golek2 bila dengar diorang cakap gitu. lagi2 yang no5 tu. plis la. haha. ramai giler yang bajet :)))

wawa meiko said...

Nub , aku tak se-DESPERATE seperti contoh contoh sengal ang kat atas weh . Hoho .

Bagi ceq , ceq suka dia suka , dia ngorat so couple lah . tp kalau dia tak ngorat tak payah couple lah . buat skandel je . muahahaha :D

Azyan said...

Nub,hang deret long live kapel drpada aritu lagi.Hahaha

lavender harum wangi said...

i tak suka la kapel-kapel ni. i suka skandal. ramai sikit. hakhakhaktuiihh~

nabila izyani said...

yang ni memang terdesak sangat ni...

Diyana said...


5) Nak buat macam mana, dia yang nak sangat-sangat...


Ouch! Pernah berlaku kat saya ni. A friend of mine told me to call him and started to give me a very long lecture and ajak couple. Coincidentally, I like him too, so setuju je lah.

Tapi, belum sempat nak couple, dah kena dump pasal ada some disagreement through phone.

Tapi, nasib baik tak couple sebab masa kena dump tu saya sedar yang saya bukannya nak sangat kat dia pun.

I'm still single but I'm happy :)

nub said...

diyana : hang bertuah. =)

Herda_Husna said...

Xmo la cinta2. hehe. Single lagi senang. pk diri sndiri je. haha

Nur Aizureen Md Zahir said...

da 3 taon aku single,,hapy je..
xde palk gedik2 nk kapel..kahkah ~!
nnt cinta dtg sendiri bila terbuka pintu hati menyambut kehadiran seseorang dari ILAHU..

p/s : bagus kan ayat aku ?? agaga ~

ILA HonEyBuNNy said...

hahahha...

semua nak ikot org nub neh...botak kepala...ehhehe