29.9.11

Cikgu Sameah dan anak murid yang memahami

Suatu hari, Cikgu Sameah mengajar matematik di dalam kelas 1 Bestari menggantikan Cikgu Karman yang khabarnya sakit perut akibat meminum ayaq buah gelas kecik di restoran patani. Biarpun sebenaqnya Cikgu Sameah ialah cikgu pra-sekolah, dia mencuba juga mengajar matematik atas dasar kegigihan seorang guru mencurah bakti buat anak bangsa.



Cikgu Sameah  :  ok my anak murid sekalian, harini cikgu nak ajaq ampa matematik tau. pay attention eyh, and jangan lupa catat sebab nanti kuaq exam apa yang cikgu ajaq ni.

murid-murid  :  baik cikgu!

Cikgu Sameah  :  Mai cikgu ajaq penambahan. Sapa tau 1 + 1 sama dengan berapa?

Baman  :  cikgu cikgu, saya tau! 1 tambah 1 sama dengan 2. yeehee. kan?kan?



Cikgu Sameah  :  hampir tepat tu Baman, tapi salah. jawapannya 3.

Baman  :  haa. awat macam tu cikgu?

Cikgu Sameah  :  1 + 1 = 3. sebabnya, sorang laki kawen dengan sorang perempuan, nanti projek, dapat anak maka jadilah 3 orang. heeeheeee. terernya Cikgu Sameah kamu ni kan.


murid-murid  :  ?????.....





Cikgu Sameah  :  haa bagus. semua muka paham jaa ni. bijak bijak. next, 1-1 = ?

Tipah  :  saya cikgu! 1-1 = 0

Cikgu Sameah  :  salah tu Tipah. 1-1 = 1. Sebabnya, satu orang tolak satu orang lagi masuk sungai, tinggallah satu orang saja.


murid-murid  : ????????????????????????....





Cikgu Sameah  :  ok masa dah nak time ni. semua paham kan?

murid-murid  :  errr tak paham la cikgu......

Cikgu Sameah  :  haa sapa yang paham boleh balik, yang tak paham kena stay. cikgu nak ajaq bagi paham.




murid-murid  :  semua paham cikgu!!!!



34 kali pukul:

Cik tikah said...

ajaran sesat nie. bahaya2..

supa-jelli said...

Kak Syidah suruh kau hantar result!

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn said...

1+1 = 1 la bub2 2 2 da bcantum hahahaha...

aNaYaNa said...

kena report kat kementerian pelajran la cikgu Sameah ni..ajaran sesat..hehehe

zati embong said...

part last 2 jat suka!

Khuzrin Kamarudin said...

Ni lagi teruk dari cikgu suraya ni... (-_-")

Elie Lily said...

lingkup sekolah kalau semua cikgu macam ni! heee

qlah said...

ayoyoyooo.... =_='

delarocha said...

cikgu sameah ajar ilmu hisab atau ilmu hisap? ahakksss

sleeping_maniac90 said...

hahahaha bongek jew.. adoiiii

ch!natsu said...

haish cikgu nie saje je minta kene tibai.. hehehe rosak2..

anamizu said...

takmau aku antaq anak aku nti kat skolah yg ada cikgu sameah nih..
loqlaq dia! hahaha



cik ana.

Cik Yatt said...

cikgu sameah..sabo jela..haha

♥tiehanurfatiha♥◕ ‿‿ ◕♥ said...

cikgu sameah nie skolah mane..? ahaha! sengal! not bad dpt cikgu cmnie! maju anak! ahaa

Rara. said...

cikgu sameah ni lepasan mana nie? hades, aku nak tuisyen ngan cikgu sameah nie boleh? HAHA.

nabila izyani said...

haha advance math kot cikgu ni ajar..

Miss Dolce and Gabbana said...

kah kah kah..balik ni nak main dengan adik la..boleh tak dia jawab jawapan macam kau ni.haha

Siti Mashitah Saidin said...

haha.. :P

yui92 said...

cikgu ini cool...

Eyka said...

kakakaka :P

nub said...

@Cahaya Mata @ Nurul Are Innamboih. lagi terar.harhar

nub said...

@aNaYaNa suh jais tangkap. ehehe

nub said...

@zati embong bolehla amalkan dalam clas hang. hehek

nub said...

@♥tiehanurfatiha♥◕ ‿‿ ◕♥ ckgu sekolah rendah Kg Meloqlaqpongpang

nub said...

@Miss Dolce and Gabbana budak2 zaman laa aku rasa depa tauu

nub said...

@Rara. lepasan tanjung rambutan. harharhar

ghost writer said...

siap pelat utara lagi tuh.cikgu yang sangat mantap.lagi lama cikgu sameah nih ngajar lagi bertambah biol budak2 tuh.haha

Azyan said...

haha patut suruh cikgu ni ajar addmath.makin sesat budak budak.tak boleh jawab exam

amy amiza said...

hahaha...memang sesat.....meh sni cgu amy amiza nak tya plak... 5+5+5=550.. cmna nak dapatkan jawapan 550 tu dengan tmbhn 1 garis ja..hahahah..jawab2....

Azi Huhu said...

kesihan bdk2 ni dpt ckg gini. :D

luqman zakaria said...

ini sesat punyer cikug..giler kau explain kat budak budak camni!!haha~

p!q4h b@guss said...

karut toi cikgu sameah ni..haha

nabila faryzza said...

hahaha! choi! ape la cikgu sameah ni. ntah ajaran mana ntah! :D

bedpet said...

hebak punya cekgu. ni mesti cekgu nub ni.