1.9.11

sedih seorang bapa di hari raya

di pagi hari raya, seorang bapa termenung menjarakkan kerlipan anak matanya kejauhan...


anak orang lain semuanya pulang ke kampung halaman


membawa cucu cicit berkongsi keriangan


dipenuhi kereta kecil mahupun mewah di sekitar laman


tangisnya bertaburan mendengar takbir dilaungkan


terasa pilu beraya seorangan


beginikah dibalas anak-anak setelah dia membanting tulang membesarkan?


mungkin beginilah nasibnya seorang ayah yang kegagalan


atau sememangnya anak-anak lebih gembira membiarkan dia mati kekeringan....??




















didalam sedih-sebak yang amat sangat, baru dia teringat....


"oh la...aku ni cina rupanya...."


14 kali pukul:

Anisa Hang Tuah said...

saya sedih tak dpt duit raya

sleeping_maniac90 said...

cesss ak bru nk bsimpati hak3.. ksengalan di situ....

Elie Lily said...

mula2 da sedih...last..macam hampeh! hahhaha

selamat hari raya nub! :)

lavender harum wangi said...

camtaik betul apek ni. heh.

yebNada said...

aish. geramnye rase bc ending.. haha

ir prof dr alia rosli said...

kueng asam la kau nub

syasya said...

ceh

delarocha said...

tunggu gong xi fa chai laaa

Siti Mashitah Saidin said...

nub! hang nih memang, aku dah sebak separuh dah! eeee!

Alip Apai said...

aiyooo..kamu sangat sengal la ini lawak.

hahahaha:)

Dale said...

cilake punya apek!

miratun madihah said...

Baru nak feeling sedih,hampeh!

Diyana said...

Aiya! Itu bapa boleh ajak itu anak balik kampung lah. Cuti mah! Boleh makan besar-besar woh! Itu bapa ingat masa itu Chinese New Year baru boleh makan besar-besar ke? No! Anytime can mah! Just kumpul2 family member lah. Momantai (no problem)!

Apek kesedihan said...

selamat hari raya buat semua umat Islam. pukoi jangan x pukoi!!

sobss sobss..