23.10.11

Apa yang boleh dibuat dengan henpon kawan anda


Salah satu kegiatan men-dajai-kan orang yang paling klasik dan digunapakai sepanjang zaman ialah curi-curi amek telefon kawan lepas tu baca mesej. Kalau yang terar sikit, baca sent messages. Memang mengekek la gelak tengok membe antaq mesej yang nakharun sungguh ayatnya.

Tapi tu skill lama beb. Ni mai aku nak ajaq apa lagi yang ampa boleh buat dengan henpon kawan ampa tu :



- Tukaq contact name dalam telefon tu dengan nama artis, pemain bola sepak dan tokoh-tokoh terkenal

- Antaq group mesej berbunyi "jom malam ni mekdi, aku belanja" kepada 20-30 nomboq


- Tukaq nomboq telefon marka dia yang di-save sebagai sayang, anje, boboi, bubu, mucuk, baby atau watsoeva tu dengan nomboq ampa

- Tukaq alarm kepada waktu dia tengah ada clas yang diajaq oleh lecturer garang

- Tukaq bunyi alarm kepada lagu mpop max 24:7

-Tukaq ringtone kepada lagu Gula-Gula

- Set caller ringtone kepada lagu Justin Bibiaq. epic boooo's. kompom

-wallpaper letak gambaq marka dia dating dengan bangla (ni kena kerja lebih sikit. rajin-rajinkan diri adobe gambaq)

- share semua kredit ke nomboq ampa

- Curi amek henpon, simpan sampai 2-3 minggu. buat dono saja tak tau apa-apa. bila dia mintak cadangan nak beli henpon baru, cadangkan iphone. lepas dia dah beli, bagi balik fon tu dengan muka toya sambil berkata "oh laa, baru ingat..ritu aku pinjam fon ang nak antaq mesej kat kucing aku. nah amek lah balik"


- di henpon dia tu, taip mesej berbunyi  "oh kau lah kawanku sebahagia sesusah hidup, gelak dan tawamu membuat aku rasa terharu dan tertegak bulu, sejahat-jahat kau pedajai aku, noob lagi diri aku yang lalai menjaga henpon ku sendiri. aku maapkan kau dan oh, aku sayang kau kawan"  kemudian send kepada nombor anda.



selamat menjadi kawan yang disayangi =)

46 kali pukul:

Siti Mashitah Saidin said...

patutla hang tak balas msj aku nub. kawan2 hang buat pedajai rupanya, hahaha

Azyan said...

HAHAHA terbaik la nub.Esok nak praktik :D

diana said...

tak baik......
heheheh

Diyana said...

Selepas membaca post hang ni, aku cuma boleh express:

Hahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!

Moral of the story is: Kalau tak nak kawan buat benda2 seperti di atas, carry your phone with you all the time.

Taufiq Tiramisu said...

haha. jahat jahat. aku slalu je baca msg member aku. nak dajaikan lagi, anta msg ailebiu. hahaha

New Entry : Apa Itu Dofollow, Nofollow Dan Kepentingannya

Zeeqa ~ Ajie said...

takleh blahhhh...
putus kawan teruih la pasni.
HAHA :D

Eyka said...

justin bibir itu pakwe titew..keh keh keh :P

sampai ati abam cilok dyy! wuwuwu :P

Cik Yatt said...

wah2..asal bgi idea cmni?? ni yg nk try ni..hahaha

♥hamirahalim♥ said...

hahahaaa .
memang cari nahas

Umie Artoqiemie said...

tak sampai hati nak buat macam tu.. kejam sangat .. tak klaka... talak tiga dibuatnya nih.

Nur Aizureen Md Zahir said...

hang tunggu laa..
aku buat lagu tuh kt nset hang :P

kekeke :p

Afiqah Anwar said...

nakharun tu apa?

Izyan Masri said...

HAHAK.BILA CAKAP PASAL ALARM HENPON,TERINGAT TIME DLM EXAM HALL,LUPA OFF PHONE,PASTU ALARM BUNYI.MEMANG RASA MCM NAK TEREBAN JE TPON TIME TU.TAK PASAL2 FAMES FREE T_T

Rara. said...

nub oh nub~ buas sungguh hang noh. hahahaha

Wadi AR said...

lu kwn gua tak?

Woofer Storm said...

bro,lu kalau bab niaya orang memang no satu kan??hehe

teringin nak buat kat lu bro.heheee

delarocha said...

henpon kawan ni gua selalu buat sendal pintu jeee.. ahakss

si para para said...

menang sah2 la kena pukul.haha

iszieylyanziy said...

haha,,aku tukar je ringtone,,nnt bila ade orang call,,tuan sendiri tak sedar tu hp die,nak2 tukar dengan lagu klasik! haha

♥tiehanurfatiha♥◕ ‿‿ ◕♥ said...

adeh! sengal! nub! nak pinjam fon jap! ahaha!

♥tiehanurfatiha♥◕ ‿‿ ◕♥ said...

ahah! seng al! ahah! nub! pinjam fon sat na malam nie! lalala~

amy amiza said...

hahahah..mereng la hg nub..asik ajar2 bnda2 kotor ja....huhhh...

ZiErWa zAiNaL said...

hang ni nub..hehe..ada ja idea yg mngarut2 ni no..aduh...harap2 ak x kena la mcm ni...=)

p/s slmt bercuti nub..

aleen aiden said...

keji gila woih!hak3

Solihin Zubir said...

hahaha.. nohorom btoi ang!

aku dlu slalu curik point maxis tok sedara aku.. tebus point tu, then share credit dgn nombot aku.. haha..

tok sedara aku tu topap punya la byk, mmg byk la point dia dpt.. org tua mana la reti pasai point2 ni.. depa tau topap n kol ja.. heheh..

unknown said...

sumpah memang nakharun la kalau terkena macam ney woi...hahhaa

wawa meiko said...

Kawan yang "baik" :D

ghost writer said...

kawan kau akan gila ada kawan macam kau.

lavender harum wangi said...

kesian kawan si nub. kahkah

miratun madihah said...

Hahhaha,sengal gila,pernah gak buat dulu,hehe.

Elie Lily said...

sumpah jahat!hahha

Nurul Ainaa said...

Dahsyat ganas semua ada xD

strawberrycincau said...

mmg nakharun lah kalau mcm ni.. hahahhaha.. pedajal abis abisan nih..

izzana said...

amboi pun nub jahat nya.. =-=' hahaha mampus la itu kwn kasi tetak sma nub la

Deeyaudeen Sabri said...

gila laaaaaaaaaaaa.. aku penah buat kot.. hahaha :P

qlah said...

asal ngetop sgt idea kau ni nub ?

haish..

tengoklah , rajin nanti aku pratikkan .

GengStudent said...

hahaha...style la beb info hg..

mimizuzuhaha said...

banyak nya boleh buat tapi macam la dapat pegang hp tu lama. melainkan dia tgh tido boleh la pederaih buat itu ini

nabila izyani said...

memang kawan sayang laa sapa yang buat gini.. hehe ..

Nulia said...

nub ...nub ...... baiknya buat kat kawan lagu tu.... hohohooo

Anitafasha said...

Wakakaka.. Lawak giler hang nub!! nakal!!

Aesya Zealous said...

memang nak kena pukoi kalau member aku buat gini!!

nub said...

@Afiqah Anwar nakharun tu ialah anak kepada harun tapi pak dia bukan harun =)

Afiqah Anwar said...

@nub tipu ae~

Miss Dolce and Gabbana said...

very the gila one la entri yang ini.Aku suka time set alarm jam bila dia ada kelas and alarm tu bunyi lagu justine bibiaq tu.Confirm gempaq! Boom. :P

nabila faryzza said...

haha! tips beguna ni. nak try la esok. HAHA :D