19.11.11

Anak murid Cikgu Sameah yang tak sihat

Memandangkan sekarang ni tiap-tiap hari hujan, Cikgu Sameah yang prihatin bertanyakan keadaan kesihatan murid-muridnya sebelum tamat kelas.



Cikgu Sameah  :  Kamu semua sihat dak? Cikgu tengok semua muka sakit tak bermaya. Hairan jugak, biasanya muka tak paham jaaa

Karim  :  tak sihat cikgu. saya sesema. malam-malam tak boleh lena. lepas tu bapak saya merajuk dengan saya.

Cikgu Sameah  :  Aik, awat pulak?

Karim  :  iyalah, malam-malam saya tido dengan mak saya

Cikgu Sameah  :  alolo, cemburu buta. pak ang toya betui ayah kamu tu naaa  =,="






Senah  :  saya pun tak sihat cikgu. lepas tu balak saya mintak putus dengan saya.

Cikgu Sameah  :  laah begitu sekali. kamu sakit apa Senah?

Senah  :  sakit period.

Cikgu Sameah  :  setahu cikgu, kelas yang cikgu ajaq ni kelas tadika. awat awai sangat Jepun mai pacak bendera kat hang?

Senah  :  iyalah, saya pening-pening pala, asik marah jaa, lepastu mesej sat-sat kerja nak gaduh jaa ngan balak saya. tu period la tu kan? saya habaq la kat dia saya period. terus dia mintak putus

Cikgu Sameah  :  aduihlaaaa(tepuk dahi). takpa la Senah, sabaq ja la. lagipun kamu tadika lagi, hafal sifir dulu naa. nanti da besaq da pandai pikir baik buruk, berbalak la berhektar-hektar sekalipun.







Baman  :  Cikgu. saya pun sakit jugak.

Cikgu Senah  :  laah sakit apa tu Baman?

Baman  :  sakit hati! sampai hati Senah heboh pasai kami dah putus. dia kata nak buat sengap jaa, lupakan segala kisah lalu. dia mungkir janji. sakit hati saya ni!

Cikgu Sameah  :  alamakyaiii. sabaq Baman sabaq. cikgu pun tengah sakit ni.

Baman  :  sakit apa cikgu? nampak sihat jaa. sakit nak mengencing la tu. tak baik oo cikgu kencing kami. berdosaaaaaa





Cikgu Sameah  :  Dak aiyhh. ni betoi. cikgu sakit otak memikiaq banyak sangat ka kerja rumah cikgu bagi sampai hangpa tekanan gila-gila nih? sekoq-sekoq masalah ngalahkan cikgu pulak. udah, class dismiss. cikgu nak chauu nak ingat balik dulu cikgu dah baligh ka belum. duk banding dengan ampa memang nampak macam belum la jawabnya.....



22 kali pukul:

Akim Iqbal said...

Semua sakit. Hahaha. etah sapa yang tak sakit, si cikgu mesti sakit otak

cik ciput said...

amboiii..ni budak tadika ka hapa..haha

si robot comel said...

kalah aku eh depa ni semua,harhar

NAZRUL AZAT said...

aku rasa aku sawan lama dah kalau ada 40 anak murid lagu tu, mwahahahaa

miss Fyqa said...

pengsan la klu dpt anak murid cenggitu. hoho~

ABU said...

kah kah kah pening cikgu dia layan karenah budak yg sengal...hahahaha

Miss Dolce and Gabbana said...

apsal murid kelas tu sengal gila nub? Budak tadika lagi dah guna kelas dismiss nah.Aku dulu masuk first semester baru tahu apa itu dismiss.lol

eRza farEeha said...

sengal..ahaha...
ckg sameah plak jd budak2.ahah

dino said...

amboi pekatnya loghat utagha. hehe

Wadi AR said...

ouhh, patot la budak tadika aku pon centu. ouhhh, nub yg ajo upenye

sleeping_maniac90 said...

bengong giler ank murid dia hahahaha

gadis kepastian said...

hahaha terbaik punya stdent dia....

sya hassan said...

hahaha.. pergh kecik2 dah pndai kapel oo.. hebat! harharhar

qlah said...

budak2.. macam2 kerenah diorang.

tapi , yang penting.. keleteh diorang mengembirakn hati kita .
klau qlah , sure tak kering gusi ;D

Woofer Storm said...

kecil2 dah period,lawak kamu ni nub..

*asal bila ko komen asyik masuk spam je..nub muka spam ea??ehhehee

nurkaloi said...

hahahah semua mental ke ape ni
hahahah gile gile

stalker hebat ! said...

kahkahkah^^



**sakit jiwa cikgu layan ampa semua.kalau bulan depan cikgu takda maknanya cikgu dah masuk sepital la tu.



lalalalaaaaa^^

Rara. said...

nub, tang mana tadika nie? aku pon jadi sakit nie.

! Millomocca Danique ! said...

tak taw la salah siapa, pengaruh tv ka mak bapak ka...

kecik2 dah pandai kapel, period yg lain pun pandai... hmm

izzana said...

amboi.. anak murid nya kecik2 dah bercinta no..^_^)

hafiz hafizol said...

lama x datang sini baca entri sini.. hehe.. XD XD XD

Balqis Azhar said...

hahahha..cik nub:)